Počeli ljekarski pregledi djece za upis u školu

Upis djece u prvi razred u OŠ “Sveti Sava” obaviće se 18. i 19. aprila u vremenu od 08:00 do 15:00 časova u centralnoj školi, a upis djece u područno odjeljenje u Miljevini zakazano je za 17. april u vremenu od 10:00 do 12:00 časova.

Pri upisu obavezno je dostaviti izvod iz matične knjige rođenih, ljekarsko uvjerenje i potvrdu o prebivalištu. Ukoliko je dijete pohađalo predškolsku ustanovu na uvid se daje i Knjiga za praćenje razvoja i učenja djeteta.

Prije upisa utvrđuje se zdravstvena sposobnost djeteta.

Ljekarski pregledi obavljaju se u Domu zdravlja u Foči svakim radnim danom od 01. do 18. aprila u terminu od 08:00 do 14:00 časova.

U prvi razred u školskoj 2019/20. godini upisuju se djeca koja zaključno sa 31. avgustom tekuće godine navršavaju šest godina.

Na zahtjev roditelja, u prvi razred mogu biti upisana i djeca koja do kraja kalendarske 2019. godine navršavaju šest godina, ukoliko se ocijeni da je dijete spremno za polazak u školu. U prvi razred se upisuje i dijete starije od šest godina koje zbog bolesti ili drugih opravdanih razloga nije upisano u školu.

Roditelji su dužni da pri upisu djeteta u prvi razred poštuju školsko upisno područje, koje dokazuju o stalnom mjestu boravka.

Izvor: Radio Foča