Penjački klub Volf: Gorica i Anđela osvojile srebrne medalje na prvenstvu BiH

Članovi fočanskog Penjačkog kluba Volf Gorica Šarović i Anđela Obrenović osvojile su srebrne medalje na prvenstvu BiH u sportskom penjanju, u prvom kolu bolder lige za djecu i mlade, koje je juče održano u Banjaluci.

Na takmičenju je nastupilo 80 penjača iz Bosne i Hercegovine, koji su se borili za medalje u sedam kategorija.

Iz Foče su učestvovale još dvije takmičearke, Marija Šušić i Anđela Šarović – nisu osvojile medalje, ali su ostvarile zapažene rezultate.

Bolder je disciplina u sportskom penjanju koja podrazumijeva penjanje na stijenu visine do sedam metara, bez osiguranja.

Izgleda vrlo jednostavno jer zahtjeva manje opreme, ali je zato podložna najstrožim pravilima, pa se smatra vrlo zahtjevnom disciplinom, kažu u Volfu.

Pored penjanja i praćenja označenih smjerova, penjač mora da vodi računa o svojoj sigurnosti i da bude maksimalno psihički prisutan i svjestan svakog napravljenog pokreta.

U Volfu kažu da su Anđela i Gorica već iskusni penjači, tako da su svi u klubu navikli na njihove uspjehe.

„Prvo kolo takmičenja za sve nas je uvijek uzbudljivo, jer tu mjerimo snage sa penjačima iz drugih klubova, te imamo jasan uvid koliko su naši takmičari spremni. Zadovoljni smo rezultatima, ali uvijek može bolje. Radićemo i dalje naporno sa našim članovima te ćemo u drugo kolo ući mnogo spremniji i sa više takmičara“ poručuju iz Penjačkog kluba „Volf“.

Izvor: Radio Foča