OŠ „Sveti Sava“ u projektu „Čitalići 2018“

Osnovna škola „Sveti Sava“ jedna je od 20 škola u Republici Srpskoj koja provodi obrazovno-vaspitni projekat „Čitalići 2018“, u okviru kojeg će se organizovati jednodnevna kulturna manifestacija Dan čitalačke kulture.

Manifestacija, prilikom koje će učenici svih razreda imati priliku da pohađaju ukupno osam radionica, održaće se u ponedjeljak 30.aprila, u prostorijama škole, sa početkom u 17,00 časova.

Učesnici će na radionicama imati priliku da se bave kreativnim radom, da vježbaju lijepo pisanje, slušaju bajke u interpretaciji učenika, da se druže sa pjesnicima iz Foče, slušaju epske pjesme u izvođenju guslara,  i još mnogo toga. Voditelji radionica biće nastavnici škole sa saradnicima iz lokalne zajednice. Osim učenika svoje učešće u radionicama mogu uzeti i roditelji kao i ostali posjetioci manifestacije.

Neki od glavnih ciljeva projekta „Čitalići 2018“ su razvijanje i njegovanje ljubavi prema knjizi i čitalaštvu, njegovanje ljubavi prema srpskoj kulturnoj baštini i njegovanje ćiriličnog pisma, njegovanje saradništva među akterima kulturnog života uže i šire zajednice.

Projekat se realizuje u organizaciji Republičkog pedagoškog zavoda i autorskog tima iz Srbije.

Iz Osnovne škole „Sveti Sava“ pozvali su sugrađane  da posjete ovu manifestaciju i daju svoj doprinos ostvarenju njenih ciljeva.

Izvor: Radio Foča