OŠ “Sveti Sava”- Manifestacija “Dani učeničkih postignuća” pokazala učeničke talente

Manifestacija „Dani učeničkih postignuća“, OŠ „Sveti Sava“  održana je sinoć u Gradskom pozorištu. Sedmu godinu zaredom, nastavnici i učenici na kraju školske godine žele javno pokazati sve ono što se postiglo prethodnih mjeseci, šta se to radilo i naučilo i koja su postignuća ostvarena  kao i nagrade osvojene na raznim takmičenjima.

Više od 200 učenika ove škole učestvovalo je u bogatom programu. Pozorišnom salom odjekivala je pjesma hora, solista, učenici su recitovali, igrali, glumili, od onih najmlađih iz produženog boravka do učenika devetih razreda.

Ovo je bila prilika da se javno pohvale i nagrade najbolji učenici, oni koji su školu predstavljali na raznim takmičenjima, opštinskom, regionalnom i republičkom, iz matematike, informatike, fizike, srpskog i stranih jezika, istorije, vjeronauke. Učenici su se okitili i sportskim medaljama. Nagrade i priznanja uručena su i nastavnicima koji su svoja znanja i iskustva nesebično prenosili, kako bi škola po uspjesima bila prepoznatljiva.

Pet učenika završnih razreda, koji su od prvog do devetog razreda nizali isključivo petice, dobili su Vukovu diplomu. Učenik generacije je Veljko Topalović,  koji je pored najviših ocjena svoju svestranost tokom devetogododišnjeg obrazovanja pokazao na mnogobrojnim takmičenjima. Titulu učenika generacije ponio je i u Osnovnoj muzičkoj školi Foča.

„Drago mi je što sam dobio ovu nagradu, ona će mi predstavljati podstrek i motivaciju za dalje uspjehe u srednjoj školi i tokom daljeg školovanja, na fakultetu i u životu. Potrebno je dosta truda i odricanja i to je rezultiralo ovim uspjehom koji sam postigao. Školovanje ću nastaviti u Opštoj gimnaziji, a moj dalji izbor biće elektrotehnika“, rekao je Veljko.

Zadovoljstvo uspješnom školskom godinom ne krije ni direktorica škole Jelena Čančar.

„Izuzetno sam zadovoljna ovom školskom godinom, djeca se zaista trude i motivisana su da rade. Pored toga što se radi na sekcijama viđeno je i ono što se radi na nastavi i vannastavnim aktivnostima. Mi smo pohvalili učenike koji su dostojno predstavljali našu školu i grad. Trudimo se da sve podjednako pohvalimo, da sva djeca osjete da mogu biti dobra u nečemu“, naglasila  je direktorica Jelena Čančar.

Osim prenošenja znanja na učenike, pred nastavnicima je još jedan zadatak, nimalo lak,  da kod svakog učenika otkriju talenant, razvijaju ambicije i usmjere ga na put uspjeha.