OŠ “Sveti Sava” dobila sportske rekvizite i opremu od Vlade Srbije

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović uručila je Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Foči komplet sportskih rekvizita i opreme- poklon Ministarstva sporta Republike Srbije.

Davidovićeva je navela da je srpski ministar Vanja Udovičić nedavno donio četiri takva kompleta, čime je pokazao koliko je Vladi Srbije stalo do razvoja sporta u Srpskoj.

Kompleti sadrže golove za mali fudbal, po dva košarkaška postolja sa tablama i obručevima, odbojkašku mrežu, po deset lopti za odbojku, rukomet, fudbal i košarku.

Osim Foče, komplete rekvizita i opreme dobile su škole u Osmacima, Bijeljini i Banjaluci, a uz poklon Ministarstva sporta Srbije, stiglo je i 300 lopti od Školskog saveza Srbije, koje će biti podijeljene širom Srpske.

“Ministar Udovičić nam je rekao da je to najkvalitetnija i najsavremenija oprema, a on se u to razumije jer je i sam sportista.  Drago mi je da nam je ministarstvo iz Srbije pružilo podršku, mi zajedno radimo na razvoju školskog sporta”, rekla je Davidovićeva.

Ona je dodala da je 90.000 učenika osnovnih i srednjih škola u Srpskoj uključeno u sistem malih olimpijskih igara u okviru kojih se takmiče u šest sportskih disciplina.

Nastavnik fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi “Sveti Sava” Tamara Šimović kaže da će oprema umnogome unaprijediti nastavu.

“Nama ovakve opreme nikada nije dosta. Zahvalila bih se ministarstvima Srpske i Srbije”, rekla je Šimovićeva.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Jelena Čančar kaže da je u ovoj školi uspješno zaživio projekat “Za lakšu đačku torbu” u okviru kojeg su izrađeni ormarići za sportsku opremu.

“Sada svako dijete može ostaviti sportsku opremu u školi, a svi znamo da je to najteži dio đačke torbe. Na naše veliko zadovoljstvo, Ministarstvo porodice, omladine i sporta nam je odobrilo taj projekat, tako da imamo veliku korist od toga”, rekla je Čančareva.

Izvor: Radio Foča