OK fest: Mladi iz cijelog svijeta uživali uz Hladno pivo, Kirila i Stereo em-si

Više hiljada posjetilaca OK festa iz Evrope i svijeta uživalo je sinoć na Tjentištu u nastupima „Hladnog piva“, Kirila Džajkovskog i londonske grupe „Stereo em-si“.

Zanimljiv program prvog festivalskog dana bio je i na bini u OK kampu, gdje su svirali Laka i „Zemlja gruva“.

Frontmen „Hladnog piva“ Mile Kekin istakao je da je važno što postoji OK fest, na mjestu gdje se dogodila jedna od najvažnijih bitaka u Drugom svjetskom ratu.

„Pogotovo sada kada neki pokušavaju pisati novu povijest, lijepo da se ne zaboravi, da mladi ovdje dolaze. Volio bih da ovaj festival dugo opstane na ovako lijepom mjestu u prirodi, jer atmosfera je odlična, a koliko vidim festival se širi“, rekao je Kekin, koji je na OK festu nastupao i prije tri godine.

Makedonski muzičar Kiril Džajkovski podario je posjeticoima neobičnu kombinaciju elektronske muzike sa trubom i violinom uz rege vokal Dejvida Lajona, sa kojim je prvi put nastupio.

„Fascinantna priroda i ambijent. Nastupao sam na velikim festivalima u Evropi sličnog karaktera, ali ovo je jedna od najljepših lokacija i nadam se da će festival rasti“, rekao je nakon nastupa Džajkovski.

Iz godine u godinu, na ovom festivalu, koji je prepoznatljiv kao mjesto okupljanja mladih iz zemalja regiona, sve je više posjetilaca i sa drugih kontinenata.

Kori sa Barbadosa došao je u društvu Marije iz Kalifornije i Aline iz Kanade.

„Prelijepo je, za mene veoma daleko, došao sam sa druge strane svijeta, ali mi se mnogo sviđa“, kaže Kori.

U druženju u kampu, kvalitetnoj muzici i čarobnoj prirodi, uživa i Elis iz Kine.

„Dosta je mladih ljudi, svi su veseli i druželjubivi“, kaže Elis.

Zagrepčanka Rajana došla je sa prijateljima iz Dalmacije.

„Prvi put sam ovdje, prekrasno je. Ambijent je fantastičan i mnogo sam srećna i uzbuđena“, kaže Rajana.

Prvi put na OK fest stigla je i Svetlana iz Beograda.

„Ima nas jedanaestoro. Čula sam za ovaj festival, bila sam oduševljena onim što sam vidjela na internetu, pa sam došla da iskusim i mogu reći da je ovo iznad očekivanja“, kaže Beograđanka.

Portparol festivala Karolina Karalić kaže da je oragnizatorima posebno drago što posjetioci dolaze iz Argentine, Brazila, Japana i drugih udaljenih zemalja.

„Negdje tamo daleko ljudi su čuli za naš festival, odlučili se da pređu tako veliki put da bi vidjeli šta nude OK fest i Nacionalni park „Sutjeska“, a nama je od početak cilj da afirmišemo Park i vratimo mu nekadašnji sjaj“, rekla je Karalićeva.

Drugog dana OK festa, u kampu nastupaju „Obojeni program“ i „Ateist rep“, a na glavnoj bini „Džinks“, „Letu štuke“ i Džiboni.

Izvor: Radio Foča