Održano 25. Kadetsko i omladinsko prvenstvo Republike Srpske u šahu

Od 13. 4. do 15. 4. 2018. u Banja Dvorovi kod Bijeljine održano je 25. Kadetsko i omladinsko prvenstvo Republike Srpske u šahu. Petnaest učenika naše sekcije je učestvovalo na pomenutom takmičenju i ostvarilo odlične rezultate!

Najprije ćemo pomenuti istorijski uspjeh Miljane Golubović koja je ostvarila “fišerovski rezultat”, jedini takmičar u istoriji republičkih takmičenja koji je ostvario sve pobjede, u ženskoj konkurenciji! Osvojila je svih 7 poena iz 7 partija i tako postala šampionka Republike Srpske do 14 godina!

Takođe, Lazar Mimić je osvojio 7 poena iz 8 partija i na kraju dijelio prvo mjesto sa još dvojicom učesnika. Radi dodjele već pripremljenih diploma, sudije su o plasmanu odličivale žrijebom, tako da je Lazar zauzeo treće mjesto.

U svakom slučaju, oboje pomenutih učenika su osigurali plasman na državno prvenstvo BiH, koje se igra u maju. Želimo im puno uspjeha u daljem takmičenju! Ništa manje važni pomena nisu ni ostali učesnici koji su se hrabro i odlučno borili i ostvarili odlične rezultate i tako stekli potrebno iskustvo za neka nova takmičenja kojih će siigurno biti.


Ne smijemo a da ne pomenemo sveštenika Milana Ivanovića, paroha dvorovskog, koji nam je besplatno dao čitavu kuću na korištenje, omogućio da učestvujemo na prvenstvu, uplatio nam kotizaciju u visini 15 KM za svakog učesnika, obezbjedio nam gotovo sve obrake u ova tri dana. I ovim putem želimo da mu se zahvalimo na nesebičnoj ljubavi i brizi koje je prema nama pokazao!

Takođe, zahvaljujemo se opštini Foča koja nam je omogućila prevoz učenika do Bijeljine i nazad.

I naravno, veliku zahvalnost upućujemo našem vjeroučitelju Radanu Mimiću , jer sa njim na čelu ova fantastična ekipa postiže ovakve rezultate!

Izvor: JU OŠ “Veselin Masleša” Foča