Održan 23. Kup Republike Srpske u šahu za seniore, seniorke, omladince i kadete

Ovog vikenda je održan 23. Kup Republike Srpske u šahu za seniore, seniorke, omladince i kadete, u Bijeljini. Takmičenje je trajalo 3 dana, a šahovska sekcija JU OŠ ” Veselin Masleša” iz našeg grada je učestvovala sa dvije ekipe.

Jedna ekipa se takmičila u omladinskoj, a druga u kadetskoj konkurenciji. Zbog tehničkih razloga i školskih obaveza na prvo kolo naši takmičari nisu stigli, tako da su službeno izgubili rezultatom 4:0. Uprkos ovom rezultatu, mlađa ekipa je uspjela da u preostalih 6 mečeva dobije 4 ekipe i sa dvije odigra neriješeno. To im je bilo dovoljno za diobu drugog mjesta, ali zbog lošijih dodatnih kriterijuma, zauzeli su 3 mjesto.

Starija ekipa nije uspjela da osvoji medalju, najprije zbog izostanka nekih ključnih igrača koji su veoma bitni za ovakvu vrstu takmičenja. Na kraju ne možemo a da se ne zahvalimo ocu Milanu Ivanoviću, svešteniku iz Dvorova koji nas je, po ko zna koji put, ugostio, omogućio učešće igranjem za njegov klub, a takođe platio kotizaciju za igranje pomenutih ekipa!

Našim mladim šahistima želimo puno uspjeha u narednim takmičenjima.