Odbojkaši Maglića pobjedom se oprostili od Premijer lige

Odbojkaši Maglića pobjedom su se oprostili od Premijer lige BiH. U posljednjem kolu, Maglić je u Foči nadigrao Gacko sa 3:0, pa je takmičenje završio na pretposlednjem, 9. mjestu sa 11 bodova, jednim bodom više od posljednjeg Lukavca, a tri boda manje od osmog Gacka. Po setovima je bilo 25.12; 25:19 i 25:20.

Fočaci se nakon dvije sezone u Premijer ligi BiH vraćaju u Prvu ligu Srpske.

Trener Maglića Milan Matović ističe da su na ovakav kraj sezone uticali brojni faktori: “Kada smo počeli da bilježimo pobjede u ligi desio nam se udes. Više od mjesec dana nismo trenirali, potom smo imali veoma gust raspored na nadokandimo sve utakmice koje nakon udesa nismo igrali. Takođe, nakon toga stigla je i moja povreda. A u ovogodišnjoj ekipi igra samo jedan igrač koji je prošle godine igrao u prvoj postavi. Sve su to neki faktori koji su uticali na naš opstanak u ligi. idemo u Prvu ligu RS, i siguran sam da ako zadržimo ovu postavu da neće biti problema da budemo prvaci. Sad se igrači i Uprava kluba moraju dogovoriti kako ćemo dalje”, rekao je Matović.

ODBOJKAŠICE NA DOBROM PUTU KA PREMIJER LIGI BiH

Na dobrom putu da muški tim Maglića zamijene u elitnom bh. društvu su odbojkašice Maglića.  U 15. kolu Prve lige Srpske, Fočanke su na gostovanju u Istočnom Sarajevu savladale Slaviju sa 3:0 čime su zadržale korak za vodećom Inovom iz Banjaluke.

Odbojkašice Maglića održale su čas ekipi Slavije. Protivnicama nisu dale ni tračak nade da mogu do pobjede, iako se igralo u Istočnom Sarajevu. U sva tri seta Fočanke su  dominirale. Nešto neizvjesnije bilo je prvom, kada je domaćin stigao do 22 poena. U drugom i trećem tim Slavije kao da nije ni postojao. Na kraju zaslužen trijumf Maglića. Slavija – Maglić 0:3.(22:25; 11:25; 13:25).

Izvor: Radio Foča