Novi početak DNS-a Foča- predsjednik Gordan Mastilo

Demokratski narodni savez formirao je večeras u Foči novi opštinski odbor i za njegovog predsjednika izabrao Gordana Mastila čime je obnovljen rad ove stranke, nakon prošlogodišnjeg prelaska većine članstva u novoformirani Demos. Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da je Foča jedna od devet opština i gradova u Srpskoj u kojima su nekadašnji predsjednici opštinskih odbora napustili stranku.

Pavić je za novoizabranog predsjednika Opštinskog odbora u Foči Gordana Mastila rekao da je čovjek koji će svojim iskustvom pomoći i vratiti stranci snagu koju je imala.

„Mislim da ćemo sada biti i daleko jači nego što smo bili u vrijeme starog rukovodstva. Mi smo sada dobili novi broj članova i oni će unijeti jednu svježinu u naš rad. DNS-u je trebalo provjetravanje redova, skoro dvadeset godina niko nas nije napuštao, živjeli smo mirnim životom, a nakon ovih turbulencija javila se nova snaga i nova želja za uspjehom i ja sam siguran da ćemo već na narednim lokalnim izborima u Foči postići najbolji rezultat ikada“, rekao je Pavić.


On je istakao da je put DNS-a jedan od težih puteva u politici- put istine.

„Jedina smo stranka koja smo uspjeli da svake naredne izbore dobijamo više glasova nego na prethodnim. U osnovi naše politike je patriotizam iskovan u stvaranju Srpske i kasnije u njenoj odbrani, naša borba za Dejtonski mirovni sporazum, naši principi da ekonomiju i zapošljavanje stavljamo na prvo mjesto i naša politika da se nacionalna dobra kao što su elektroprivreda, šume, zemlja, rudna bogatsva ne prodaju je nešto što se građanima svidjelo i na tome treba graditi prerađivačke kapacitete“, naveo je Pavić.

On je dodao da se samo tako može stvarati nova vrijednost, te da sa sadašnjim rastom nacionalnog dohotka nema razvoja, a da se mogu samo pokrivati dugovi.

„Zato DNS ekonomiju stavlja na prvo mjesto. Rast mora biti veći od četiri odsto, odnosno negdje i šest odsto da bismo mogli imati ubrzaniji razvoj Srpske. I ovo rukovodtsvo u Foči imaće zadatak da taj naš cilj sprovodi u ovoj lokalnoj zajednici“, poručio je Pavić.

Novoizabrani predjednik Opštinskog odbora Gordan Mastilo rekao je da je ovo novi početak DNS-a u Foči.

„Skupila se snaga organizaciono i poslije 20 godina djelovanja ove stranke, ona ponovo kreće bukvalno sa livade jer je razvaljena infrastruktura, nije se radilo godinu dana ništa. Odziv članstva i razgovori sa njima pokazuju da će DNS biti stranka kakva je bila, da će imati svoju težinu, legitimitet i da će biti ozbiljan takmac na sljedećim izborima sa namjerom da uđe u vlast“, istakao je Mastilo.