„Ne diraj mi snove“ – Foča dobila najmlađeg pjesnika

Promocija knjige „Ne diraj mi snove“, najmlađe fočanske pjesnikinje Marine Vuković, održana je u Gradskom pozorištu Foča.

Vukovićeva je učenica devetog razreda OŠ „Veselin Masleša“, a zbirka pjesama „Ne diraj mi snove“ nastajala je od njene 7. do 14. godine. Mlada pjesnikinja kaže da inspiracija dođe sama od sebe, jer svoja osjećanja najbolje iskazuje kroz poeziju.

-Kada sam saznala da sam naslijedila talenat od svoje majke da pišem poeziju, tačnije sa 5 godina, počela sam da pišem svoje prve pjesme koje su malo bile i naivne. Kasnije je krenula više ozbiljnija poezija, pjesme o ljubavi, snovima, posvećene majci. Svakako u budućnosti bih željela da nastavim da pišem, da bude još knjiga, ovakvih večeri i promocija – istakla je Marina Vuković.

Radan Mimić nastavnik vjeronauke u Osnovnoj školi koju pohađa ova talentovana djevojčica, kaže da je među prvima pročitao njene pjesme. Posebno ga je iznenadilo da jedna tako mlada osoba na takav način duboko osjeća i zalazi u tanane dubine duše.

Zbirku pjesama Vukovićeve objavio je Kulturno-izdavački centar „Srpska kuća“ iz Požarevca, koji je poznat po traganju za mladim pjesnicima osnovnih i srednjih škola iz Srbije, Srpske i dijaspore.

Prema riječima direktora “Srpske kuće” Bratislava Golića, Marina izuzetno dobro piše i ima dobre i zrele pjesme za njene godine.

-Ona je najmlađi pisac Foče i prvi pisac svoje škole, tako da mi očekujemo da Marina objavi i svoju drugu knjigu, jer ima još dosta pripremljenih pjesama – rekao je Golić.

Na promociji su govorili i nastavnik srpskog jezika OŠ „Veselin Masleša“ Vukola Sekulović, direktor fočanskog Centra za kulturu i informisanje Vladimir Pantović i Marinina majka Vesna Vuković. Stihove su, osim autorke, recitovali i njeni drugari iz škole.

Izvor: Radio Foča