Nakon utopljavanja, fočanska bolnica dobija novu opremu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je prilikom današnje posjete Univerzitetskoj bolnici u Foči da je u njeno opremanje planirano da se uloži 15 miliona maraka.

Dodik je podsjetio da u Univerzitetskoj bolnici, nakon uspješno završenog projekta energetske efikasnosti, kojim su svi paviljoni dobili novu fasadu sa termoizolacijom, spoljnu stolariju i novi sistem grijanja, slijedi nabavka savremene opreme.

“Drago mi je što ćemo bolnicu ovim opremanjem podići na nivo novoizgrađenih bolnica i da će imati sve najsavremenije aparate i instrumente. Naravno, zaposlene vjerovatno očekuje period male edukacije i doobuka, ali u tome se sastoji život. Nikada ne smijemo stati da se obrazujemo i držimo korak sa svijetom koji tako brzo ide”, istakao je Dodik.

Direktor Univerzitetske bolnice Radmil Marić očekuje da bi već u oktobru moglo početi unutrašnje renoviranje i donošenje opreme, za šta je Vlada Srpske obezbijedila 15 miliona maraka.

“Tender je otvoren prije dva dana, izabran je najbolji ponuđač i ostalo je stvar procedure. Očekujemo u narednom mjesecu da bi mogli da počnemo sa građevinskim radovima, a zatim i sa donošenjem opreme”, rekao je Marić.

Predsjednik Dodik posjetio je i Medicinski fakultet u Foči, gdje je obišao laboratoriju za biomedicinska istraživanja koja služi za stručno usavršavanje doktoranada ovog fakulteta.

Izvor: Radio Foča