Najava otvaranja izložbe slika iz fundusa Muzeja Stare Hercegovine

Povodom Međunarodnog dana Muzeja, u petak veče,  18. maja u galeriji Muzeja u Foči biće otvorena aukcijska izložba slika iz fundusa Muzeja Stare Hercegovine. Izložba se organizuje u okviru obilježavanja Međunarodnog dana Muzeja, a pred posjetiocima biće izloženo 21 djelo. Riječ je o djelima lokalnih i drugih slikara koji su poklonili odabrane radove u cilju prodaje i prikupljanja sredstava za obnovu unutrašnjosti zgrade Muzeja, a čija će početna cijena tokom trajanja izložbe biti upola manja od procijenjene galerijske vrijednosti.

Pred posjetiocima biće izloženi radovi 16 autora koji su prepoznali važnost rada našeg Muzeja: Danilo Ivanović, Vladimir Milanović, Đuro Lubarda, Radmil Kovačević, Ranko Kovač, Ana Ćosović, Radmil Marić, Milena Đuković, Milijanko Miholjčić, Drago Ivanović, Muhamed Ćeif, Bojan Vidović, Njegoš Miletić i Bato Kostić. Akcija doniranja slika Muzeju je pokrenuta 2016. godine na prijedlog slikara Danila Ivanovića porijeklom iz Foče, koji živi i stvara u Norveškoj, a kojoj su se, osim navedenih, pridružili i slikari Zoran Suvajac Zograf i Brane Ikonić, čija su djela prodata na prethodnoj aukciji.

Pozivamo ljubitelje likovne umjetnosti da u petak, u 19 časova, svojim prisustvom uveličaju otvaranje izložbe i kupovinom djela pomognu nastavak akcije za obnovu muzejske zgrade, izgrađene nakon Drugog svjetskog rata.

Izložba će biti otvorena do 21. maja, nakon čega će se slike prodavati po galerijskoj cijeni. Nakon otvaranja izložbe, slike se mogu pogledati u subotu 10-18, i u ponedeljak 7-18 časova. Dobro nam došli!