Na ulazima u radnje obavezne step barijere za dezinfekciju

Sve radnje u Foči, kojima je dozvoljen rad, moraće da pojačaju mjere higijene postavljanjem na ulazu step barijere natopljene sredstvom za dezinfekciju, kao i da dezinfikuju prostorije, odlučeno je na današnjoj sjednici opštinskog Kriznog štaba.

Sredstvo za dezinfekciju distribuiraće preduzeće „Izvor“, koje je ovlašteno za pravljenje hemijskog rastvora bezbjednog za upotrebu, dok će dezinfekciju unutrašnjosti trgovinskih i ostalih radnji vršiti pripadnici Civilne zaštite.

Sve pripreme za uspostavljanje karantina u Foči su završene i od danas Omladisnki sportski centar „Partizan“ i Klubana na Gradskom stadionu mogu da primaju osobe kojima bude izrečena ta mjera nadzora.

Na sastanku Kriznog štaba istaknuto je da je Crveni krst obezbijedio nove krevete i novu ćebad, dok će Studentski dom Foča besplatno pripremati i dovoziti hranu u karantin i to u plastičnom posuđu za jednokratnu upotrebu.

Zdravstvenu kontrolu osoba u karantinu vršiće ljekari Doma zdravlja, a karantin će biti pod stalnim nadzorom policije.

Načelnik opštine Radisav Mašić upozorio je sve građane koji su u kućnoj izolaciji da poštuju tu mjeru jer će u suprotnom biti smješteni u karantin.

„Svi koji se zateknu na ulici, koji ne poštuju kućnu izolaciji, od tog časa počinje njihovih 14 dana u karantinu, a bolje je kod kuće biti nego u karantinu“, poručio je Mašić.

U Foči nema zaraženih virusom korona, a u kućnoj izolaciji su 143 osobe.

Na sastanku je navedeno da je u toku jučerašnjeg dana komunalna inspekcija izvršila 67 kontrola poštovanja kućne izolacije i da nije zabilježeno kršenje te mjere.

Izvor: Radio Foča