Na humanitarnom koncertu prikupljeno 1.050 maraka za rad Udruženja “Tračak nade”

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u punoj sali Gradskog pozorišta Foča,  održano je humanitarno veče pod sloganom „Drugarsku mi ruku pruži“. Ovu manifestaciju tradicionalno organizuje Udruženje za pomoć osobama sa teškoćama u razvoju “Tračak nade”. Od prodaje ulaznica i dobrovoljnih priloga prikupljeno je 1.050 KM.

Članovi Udruženja i korisnici Servis centra „Tračak nade“, uz pomoć stručnog osoblja i volontera, pripremili su bogat kulturno-umjetnički program. Zajedno sa njima nastupila su i djeca iz fočanskog vrtića, osnovci, srednjoškolci i studenti.

Prema riječima predsjednice Udruženja „Tračak nade“ Jelene Vilotić, zaposleni u Servis centru se iz godine u godinu trude da budu što bolji, a prevashodno da što više raznovrsnih usluga pruže svojim korisnicima i članovima njihovih porodica.

-Mi prvenstveno okupljamo dobar tim stručnjaka, koji svakodnevno radi kroz individualne i grupne tretmane sa korisnicima. Upravo stručni kadar je taj koji doprinosi tome da roditelji osjećaju neku sigurnost i napredak kod svoje djece. Iduće sedmice bi trebalo da krene i pružanje usluge neurofidbeka u trajanju od tri mjeseca, a nakon toga ćemo pokušati da nabavimo aparat koji je neophodan za ovu vrstu tretmana i da obučimo trenere, tj. terapeute i to će predstavljati novinu u našoj regiji – objasnila je Vilotićeva.

Značajnu pomoć korisnicima  ovog Servisa svakodnevno pružaju i studenti Medicinskog fakulteta u Foči.

Duška Stanković student defektologije i koordinator programa kaže da već treću godinu zaredom učestvuje u pripremi ove priredbe. Studenti volonteri zajedno sa korisnicima Servisa vježbaju koreografije i druge aktivnosti i na taj način postaju prijatelji, jer su “Tračkovci” kao i sva druga djeca prepuna ljubavi.

Udruženje “Tračak nade” postoji od 2010. godine, a uspješno radi ponajviše zahvaljujući podršci opštine Foča.

-Svaka marka uložena u ovo udruženje se višestruko isplati, tako da neće izostati podrška lokalne uprave u njegovom daljem radu – poručio je načelnik opštine Radisav Mašić, koji je prisustvovao priredbi.

Servis centar „Tračak nade“ okuplja 111 korisnika iz Foče, Ustikoline, Goražda, Čajniča, Višegrada, Ljubinja i Bileće.

Izvor: Radio Foča