Minimalac Fočaka za miran zimski san

Komšijski derbi je u potpunosti opravdao očekivanja a domaći sastav Sutjeke se pobedom nad čvrstim sastavom Stakorine na najbolji način oprostio od vernih navijača što se tiče jesenje sezone.

U lepoj ,otvorenoj i do kraja neizvesnoj fudbalskoj predstavi Fočaci su na kraju bili spretniji i sretniji i upisali bodove za miran zimski san.Goste iz Čajniča su bili hendikepirani prvo povredom golmana Marića u 15, a potom i isključenjem igrača Rackovića u 70. i trenera Furtule u 75. minutu i na kraju nisu mogli bolje od časnog poraza.Inače tokom celog susreta vodila se izjednačena borba ,Čajničani su u pojedinim momentima bili bolji, imali zrelije prilike ali nisu uspeli i da ih realizuju za razliku od domaćih igrača koji su se ipak radovali u 80.minutu ponajviše zahvaljujući iskusnom dvojcu Krakišniku i Raševiću koji su i ovom susretu potvrdili da nisu za „fudbalsku penziju“. Kada je već „mirisalo“ da bi se ovaj meč mogao završiti brz pobednika Krajišnik je prošao po levoj strani uputio idealan centaršut u kazneni prostor gostiju ,Todorović je nakratko prenio loptu glavom do najboljeg aktera ovog susreta Raševića a on je manirom rasnog strelca smestio loptu u donji levi ugao gola Stakorine za veliku radost Fočaka i konačnih 1:0.

SUTJESKA (F)- STAKORINA 1:0 (0:0)

Gradski stadion.Gledalaca:200.Sudija:Marko Domazet (I.Sarajevo) 7.Strelac:Rašević u 80. minutu (Sutjeska) Žuti kartoni:Filipović,Borović,Elez, trener Rašević(Sutjeska) Gigović,T.Tadić,Katana(Stakorina) Crveni kartoni:Viktor Racković u 70.minutu i trener Miroslav Furtula u 75.minutu oba Stakorina

SUTJESKA-Šehovac 7,5,Vasijlević 7,5,Filipović 7,Ivanović 6,5,Rašević 7,5,Borović 6,5 Todorović 7,Elez 7, Sekulić 7 (od 90.Pavlović-) Krajišnik 7,5,Žugić 7.

STAKORINA-Marić-(od 15.Perišić 7) Ristanović 7,Racković 6,5,Damjanović 7,Dačević 7,Todorović 7 (od 77. Đurović-) Gigović 7,T.Tadić 6,5, Nešković 7,Pjević 6,5 (pod 64. A.Tadić-) Katana 7.

Igrač utakmice:Dejan Rašević (Sutjeska)

Autor: S.Vukašinović