Mali zadrugari održali novogodišnju prodajnu izložbu

Učenička zadruga “Mladost“ Osnovne škole „Sveti Sava“ Foča zajedno sa nastavnicima u petak je organizovala petu prodajnu izložbu radova. Osnovci su posjetiocima pripremili i ponudili veliki broj proizvoda koje su izložili na štandovima u fiskulturnoj sali.

Kako je izložba održana pred novogodišnje praznike, većina proizvoda bila je inspirisana njima, pa su đaci u toku nastave, na sekcijama  i kreativnim radionicama pripremali maštovite ukrase za jelku, jelke raznik oblika i veličina, novogodišnje čestitke, ukrasne vijence i svijećnjake, razne slatkiše i još mnogo toga.

Najveću pažnju posjetilaca privukao je štand “Slatki kutak” čije su čokoladne krofnice mamile svojim mirisom i ukusom, a za njih su bili zaduženi učenici iz produženog boravka. Mali zadrugari su osim svojih kreativnih radova pažnju posvetili marketinškim rješenjima, putokazima i reklamama kako bi što više privukli pažnju svojh posjetilaca. Na izložbi je učestvovao veliki broj učenika svih uzrasta, od prvog do devetog razreda, a svoj doprinos su dali i njihovi vršnjaci iz područnih odjeljenja u Miljevini i Dragočavi.

Najveću podršku pružili su roditelji, koji su bili glavni “kupci” proizvoda napravljenih sa velikom pažnjom i ljubavi. Učenici su zadovoljni zarađenim novcem, koji planiraju iskoristiti za proslavu na kraju polugodišta ili u skladu sa dogovorom, dok će dio novca biti izdvojen za kupovinu lektira za školsku biblioteku.

Izvor: Radio Foča