Lukač i Mašić dogovorili otvaranje Odjeljenja policije na Čelebićima

Na sastanku ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača sa načelnikom Opštine Foča Radisavom Mašićem dogovoreno je otvaranje Staničnog odjeljenja policije u Čelebićima i izgradnja heliodroma u Foči.

Zbog otvaranja rudnika na Čelebićima ali i povećanog broja migranata predstavnici opštine smatraju da se na području ove mjesne zajednice  ukazala potreba za otvaranjem Staničnog odjeljenja policije.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač kaže da će se sa tim poslovima krenuti početkom naredne godine:

„U budućem periodu razmišljaćemo o Staničnom odjeljenju policije u Čelebićima gdje postoji objekat koji je u vlasništvu Ministarstva unutrašnjih poslova. Načelnik Mašić me je upoznao sa planiranim otvaranjem rudnika na Čelebićima ali i sa pojavljivanjem migranata na području gdje je granica sa Crnom Gorom i zbog toga smatramo da je značajno da gore imamo naše policajce koji će svakodnevno moći da budu od pomoći stanovništvu. Početkom sledeće godine aktiviraćemo to pitanje, a u međuvremenu će se na Čelebićima odvijati pripremni radovi“, rekao je Lukač.

„Na Čelebićima je 140 kilometara otvorene granice i zbog toga je veća potreba za staničnim odjeljenjem policije. Tu mora postojati posebna kontrola i zbog nekih drugih radnji na koje ukazuju građani tog područja. Pored toga, gore planiramo otvaranje rudnika koji će obezbijediti veći broj radnih mjesta i na taj način život se na Čelebiće vraća“, rekao je načelnik Opštine Foča Radisav Mašić.

Mašić dodaje da će lokalna zajednica pružiti svu podršku kako bi se to odjeljenje što prije osnovalo:

„Opština je već dala zemljište za objekat koji je izgrađen a na Čelebićima ima nekoliko stanova koji su u vlasništvu opštine i spremni smo ih ustupiti policijskim službenicima koji će raditi gore“, rekao je Mašić.

Na sastanku Lukača i Mašića dogovorena je i izgradnja heliodroma na parkingu preko puta Kazneno-popravnog zavoda koji će koristiti helikoterski servis Republike Srpske i Univerzitetska bolnica u Foči.

Izvor: Radio Foča