LU “Bakić” u saopštenju za javnost pojašnjava razloge kašnjenja lovne sezone

Sezona lova na srndaća, koja je u Republici Srpskoj počela 2. juna, u Sportsko-rekreativnom lovištu “Bakić” u Foči još nije otvorena.

Lovačko udruženje „Bakić“, koje gazduje ovim lovištem, uputilo je saopštenje za javnost, u kojem objašnjava razloge zbog kojih sezona lova kasni.

U saopštenju se navodi:

Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodorpivrede, 26. marta 2018. godine, uredno smo poslali godišnji plan gazdovanja za lovnu sezonu 2018/2019.

Sve svoje obaveze prema Lovačkom savezu RS, kao i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede smo uredno i na vrijeme ispunili, što potvrđuje dopis iz Lovačkog saveza RS od 21. maja 2018. godine, pod rednim brojem KS-237/18, što znači da nije bilo nikakvih razloga da nam ospore naše pravo da otvorimo sezonski lov na srndaća.

U više navrata smo kontaktirali Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kako telefonom, tako i pisanim putem, ali do današnjeg dana nismo dobili saglasnost da otvorimo lov.

Molimo čestite lovce koji su uredno izvršili obavezu prema lovačkom udruženju da imaju strpljenja i ispravno shvate ovo naše obavještenje, te da ne nasjedaju na glasine koje kruže našim gradom.

Na vrijeme ćemo vas obavijestiti o daljim dešavanjima na relaciji LU Bakić-Lovački savez- Ministarstvo.

Kada se stvore svi uslovi, lov ćemo otvoriti u zakonskom okviru i trajaće do 15. septembra 2018. godine, navodi se u saopštenju LU „Bakić“ Foča.

Izvor: Radio Foča