Lokalni parlament zasjeda u petak – razmatra se Program uređenja gradskog građevinskog zemljišta

Za osamnaestu redovnu sjednicu SO Foča, koja će se održati u petak, predložen je dnevni red od 35 tačaka.
Među najvažnijim tačkama dnevnog reda su izvještaji za prošlu i prijedlozi programa uređenja gradskog građevinskog zemljišta i zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu.
Na dnevnom redu je i Prijedlog programa uređenja lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine za 2018.godinu. Odbornici će raspravljati i o prijedlozima programa utroška sredstava od šumskih sortimenata, sredstava od koncesionih naknada, te od vodnih naknada za ovu godinu.
Odbornicima lokalnog parlamenta daće se na usvajanje i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za prošlu godinu, kao i programi rada za ovu godinu ustanova Dom zdravlja Foča i Gradske apoteke Foča.
Odbornici će raspravljati i o oredđivanju imena ulica, trgova i naselja, kao i o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene metra kvadratnog korisne površine stambenog i poslovnog prostora na području opštine Foča.
Raspravljaće se i o prijedlozima odluka izmjena dijelova Regulacionog plana za područje Centar dva i Hum-Šćepan Polje. Na dnevnom redu su i tačke o javnom i taksi prevozu na području opštine Foča.

Sjednica počinje u 09,00 časova, uz direktan prenos u programu Radio Foče.

Izvor: Radio Foča