Košarka: Banjalučki “Partizan” poklonio dresove “Sutjesci”

Predstavnici Košarkaškog kluba „Partizan“ iz Banjaluke poklonili su fočanskom Košarkaškom klubu „Sutjeka“ garnituru dresova za mlađi pogon i predstavili svoj ljetni međunarodni kamp na Jahorini.

U Gradskoj dvorani u Foči, Banjalučani su pojasnili mladim članovima „Sutjeske“ način rada u košarkaškom kampu kroz koji je do sada prošlo više od 10.200 dječaka i djevojčica i oko 1.250 trenera, a komplet od 15 dresova za igrače i majice za trenere poklonili su kao znak zahvalnosti za uspješnu saradnju sa fočanskim provoligašem.

Predsjednik „Partizana“ Bogdan Stanojević kaže da o ozbiljnosti i kvalitetu kampa na Jahorini najbolje govori činjenica da su njegovi promoteri bili Predrag Saša Danilović, Vlade Divac, Žarko Paspalj, Zoran Stevanović, Zoran Sretenović i drugi legendarni jugoslovenski košarkaši.

„I ove godine imamo pet smjena, a promoter će biti kapiten beogradskih crno-bijelih Novica Veličković. Kamp počinje 30. juna i završava se krajem avgusta kadetskim turnirom, a očekujemo oko 500 učesnika“, rekao je Stanojević.

On je izrazio očekivanje da će mladi košarkaši sa područja Foče i regija Istoočna Hercegovina i Romanija učestvovati na kampu.

„To je jedan dobar put da mladi prođu košarkaške vještine, upoznaju nove prijatelje i vrate se obogaćeni košarkaški i ljudski“, rekao je Stanojević.

Trener Košarkaškog kluba „Sutjeska“ Milenko Ivanović zahvalio se Banjalučanima na poklonu i istakao da je kamp „Tri poena“ na Jahorini veoma kvalitetan i odlično organizovan, te da djeca treniraju dva puta dnevno sa najboljim trenerima mlađih selekcija iz Srbije.

„Naša djeca koja su učestvovala zadnje dvije godine su veoma zadovoljna i već imamo prijavljenih i za ovogodišnji kamp“, rekao je Ivanović.

Izvor: Radio Foča