Kontrolna utakmica Goražde – Sutjeska (F) 1:1 (0:1)

U posljednjoj provjeri pred start prvenstva u proljećnoj polusezoni Goražde i Sutjeska su odigrali susret bez pobjednika. Gostima iz Foče je pripalo prvo poluvrijeme, već u osmom minutu u kaznenom prostoru domaćeg tima nepropisno je zaustavljen napadač Sutjeske Danilović. Sudija Džemiždžić je pokazao na bijelu tačku, a udarac Sekulovića sa jedanaest metara odbranio je golman Ćulov. Ipak, četiri minuta kasnije gosti su stigli do prednosti. Lijep prodor po lijevoj strani napravio je Milić, u šesnaestercu pronašao Radovića koji pogađa mrežu Goražda. U nastavku utakmice Goražde je uspjelo da izjednači. Igrao se 52. minut kada je slobodan udarac sa lijeve strane izveo Šuntić, u gužvi pred golom Fočaka se najbolje snašao Isaković i glavom poslao loptu u mrežu gostujućeg tima.

Gradski stadion u Goraždu.Sudija: Arnis Džemidžić(Goražde) Strelci: Isaković u 52. min.(Goražde) Radović u 12.min(Sutjeska)

Goražde: Ćulov, Kostić, Hukara, Mirković, H.Ferhatović, A.Ferhatović, Šuntić, Lepenica, Kurtović, Đoković, Blagojević. Igrali su još: Mujanović, Kamenica, Isaković, Korda, Žuga,  Oković, Ljuca, Hadžiavdić, Zeljnihodžić.

Sutjeska: Avramović, Filipović, Mrgud, Drakul, Milić, Pljevaljčić, A.Ivanović, Sekulović, Rašević, Danilović, Radović. Igrali su još: Jojić, Sekulić, M.Ivanović, V.Ivanović, Lukić,  Mihajlović, Mojović, Perišić, Lazarević.

Autor: S.Vukašinović