Iz Slovačke stigla pomoć za Crveni krst Foča vrijedna 18.000 evra

Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Foča danas je iz Slovačke stigao kamion pomoći, koju pretežno čine poljski kreveti, šatori, agregat, osvjetljenje, deke, podmetači, setovi prve pomoći i druga vrsta opreme za  višenamjensku terensku jedinicu ove humanitarne organizacije.

Vrijednost pomoći, koju je poslala Vlada Slovačke, je 18.000 evra, a uz opremu za jačanje kapaciteta organizacije stigla je i garderoba za djecu i odrasle, kao i 250 higijenskih paketa, koji će korisnicima biti podijeljeni za vaskršnje praznike.

„Slovačka nam pomaže u kontinuitetu i mi redovno pišemo projekte prema njima. Danas nas je posjetio i njihov konzul u BiH i dogovorili smo da nastavimo saradnju. Ova pomoć će mnogo značiti našoj višenamjenskoj terenskoj jedinici za ne daj Bože“, rekla je sekretar fočanskog Crvenog krsta Foča Snežana Kovač.

Slovačka je prethodno sa 10.500 evra finansirala obnovu fasade i ugradnju grijanja u zgradu Crvenog krsta u Foči.

„Sada naša zgrada izgleda veoma lijepo, da se ne zastidimo kada nam neko dođe. Slovaci su danas bili ponosni kada su vidjeli rezultate njihove investicije“, navela je Kovačeva.

Ona je napomenula da veliku zahvalnost za uspostavljanje saradnje sa Vladom Slovačke duguju Lot timu slovačkih vojnika stacioniranom u Foči.

Izvor: Radio Foča