I Liga RS u fudbalu: Značajan trijumf Fočaka

Sutjeska je proljećnu sezonu pred svojim navijačima otvorila na najbolji način minimalnom ali poptpuno zasluženom pobjedom. Izabranici Miljana Radanovića su u vrlo dobroj fudbalskoj predstavi stigli do značajnog trijumfa protiv solidne ekipe Željezničara. Počelo je dobrom prilikom Pljevaljčića za domaći tim u trećem minutu, ali su i gosti u otvaranju utkamice pokazali da nisu došli u Foču da se brane, jer je u šestom minutu Jokanović već savladao domaćeg golmana Avramovića, ali je loptu sa gol linije u polje izbacio Mihajolović.

U 10.  minutu Kruinić je šutirao sa 18 metara, ali se dobrom intervencijom istakao Avramović. Trenutak odluke desio se u 12. minutu. U kaznenom prostoru gostiju nakon dobrog prodora fauliran je Sekulović, odlični sudija Marić je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku, a siguran sa jedanaest metara bio je kapiten Mojović za vođstvo Sutjeske. U finišu prvog dijela dobre prilike da udvostruče vođstvo domaćeg tima propustili su Sekulović u 40. i Drakul u 43. minutu.

I drugi dio susreta počeo je atacima domaćeg tima. U 54. minutu udarac Danilovića odbranio je Avdukić. Deset minuta kasnije, nakon dobrog centaršuta Mojovića, Rašević je pogodio spoljni dio mreže. Rašević je ozbiljno zaprijetio i u 71. minutu, ali je Adukić ponovo bio nesavladiv. Sve svoje golmanske kvalitete Avdukić je pokazao i u 80. minutu, kada je u dva navrata odlično reagovao i odbranio udarce Mojovića i Marka Ivanovića. Gosti su pokušali doći do izjednačenja u 84. minutu, ali slobodan udarac koji je izveo Krunić, odlično je odbranio domaći golman Avramović.

Sutjeska (F) – Željezničar (BL) 1:0 (1:0)

Gradski stadion u Foči. Gledalaca: 200. Sudija: Dražen Marić (Bijeljina) 8. Strijelac: Mojović u 12. minutu iz penala. Žuti kartoni: Mrgud, A.Ivanović, Sekulović, Drakul (Sutjeska); Avdukić, Šaula, Bosančić, Ostojić, Knežević (Željezničar).

Sutjeska: Avramović 7,5, Mrgud 7, Rašević 7, A.Ivanović 7 (od 77 min. M.Ivanović-), Radović 7, Mojović 7,5, Sekulović 7,5, Drakul 7 (od 75. min. Filipović-), Danilović 7, Mihajlović 7,5, Pljevaljčić 8.

Željezničar: Avdukić 7,5, Čolić 6,5, Šaula 6,5, Bosančić 7, Marković 7, Krunić 7, Jokanović 6,5 (od 76, min,Knežević-), Malić 6,5 (od 70. Min.Ružić-), Ostojić 6 (od 55. min. Jvandić 6), Bilal 6,5, Kuzmanović 6,5.

Igrač utakmice: Ognjen Pljevaljčić (Sutjeska)

Autor: S.Vukašinović