Fočanski prvoligaš počeo sa pripremama

Startovala i Sutjeska

Iako je bilo nagoviješteno da će Sutjeska sa pripremama krenuti 29 . januara, ipak to se nije desilo. Ipak u protekloj sedmici Uprava je uspjela da riješi dio problema koji su opterećivali egzistenciju fočanskog prvoligaša, pa je trener Miljan Radanović obavio ponovo prozivku i odmah se krenulo sa radom.

– Već na prvom okupljanju prije sedam dana na prozivku se odazavao uglavnom kompletan igrački kadar koji je iznio jesenju sezonu. Tako je bilo i ovaj put, jedino su izostali Lukić i Milić, koji su opravdali izostanak. Ekipu su definitivno napustili Limić i Jovičić, od novajlija prvom treningu je prisustvovao golman Avramović, a na pragu povratka u matično jato su Mrgud i Pljevaljčić.

– Kompletne pripreme ćemo obaviti na našem pomoćnom i glavnom stadionu, teretani i fočanskoj sportskoj dvorani. Malo smo kasnili, ali vjerujem da ćemo uspjeti da provedemo u djelo sve što smo planirali kroz pripremni proces. Već smo dogovorili i četiri kontrolna susreta. Prvi je narednog vikenda protiv Drine HE, a potom ćemo igrati sa Leotarom, Glasincom i u generalki protiv Slavije. U međuvremenu ćemo se potruditi da dogovorimo još dva meča i mislim da bi to bilo dovoljno što se tiče provjera pred start proljećnog dijela prvensta – referisao je Miljan Radanović, trener Sutjeske.

Razlog pomjeranja početka pripremnog trenažnog procesa su bila neriješana pitanja vezana za riješavanje egzistencije kluba vezane za nagomilane poreske obaveze. Iz tog razloga je blokiran i klupski račun. Predsjednik kluba Radenko Vasijlević je prisustvovao prozivci, pozdravio igrače i stručni štab, poželio im uspješan rad ispred Uprave i između ostalog istakao za medije.

– U budžetu opštine, koja je glavni finansijer kluba, predviđena su značajna sredstva za naš klub. Pored toga u klupsku kasu će stići i novac od naknada za treniranje i solidarnog poreza za igrače koji su ponikili u našim redovima, a sada su potpisali nove ugovore sa poznatim evropskim klubovima. .Uz dodatno asngažovanje Uprave, sve ovo bi bilo sasvim dovoljno da Sutjeska bude i ostane stabilan član elite RS. Ono što nas posebno opterećuje je poreski dug i on je nerješiv bez podrške optine i načeknika. Članovi Upravnog odbora su dobili određena obećanja u koja vjerujemo i ubjeđeni smo da podrška sa te strane neće izostati. Ostalo je malo vremena i vjerujemo u brzo rješavanje ovog problema. Ukoliko rješenja ne bude i izostane podrška opštinskih organa, nećemo imati drugog izbora nego da ustupimo mjesto nekome ko će razmrsiti ovaj Gordijev čvor – zaključio je Radenko Vasijlević, predsjednik Sutjeske.

Trener Sutjeske Miljan Radanović je istakao da ga interesuje samo rad njegove ekipe, ali i da je dobro što je konačno poznat i status Napretka oiz Donjeg Šepka.

– Iako je bilo nagovješteno da će Napredak istupiti i neće nastaviti prvenstvo, što bi dosta uticalo na dešavanja u završnici šampionata lige RS, konačno je stiglo obavještenje da će ekipa iz Donjeg Šepka definitivno igrati i na proljeće. MI smo i planirali da se pripremamo kao da će se prvenstvo odvijati u normalnim okolnostima. Napredak je ekipa sa kojom ćemo vjerovatno nastupati u doigravanju za opstanak, treba sve ozbijlno shvatiti i što prije obezbjediti dobru poziciju koja bi nas udaljila od opasne zone – rekao je Radanović

Autor: S.Vukašinović