Fočanski prvoligaš finiširao pripreme

Sutjeska spremna za proljeće

Iza fudbalera Sutjeske je preko četrdeset dana rada u pripremnom procesu pred nastupajuću proljećnu sezonu u prvoligaškom karavanu RS. Izabranici Miljana Radanovića su vrijedno radili na svom stadionu, u teretani i sportskoj dvorani i uglavnom spremni dočekuju prvi susret nastavka prvenstva i gostovanje u Derventi.

– Iako nam vremenske prilike nisu išle na ruku, ipak smo uspjeli da uradimo veći dio zadataka koje smo planirali u pripremnom periodu. Ono što je najbitnije, igrači su potpuno spremni, nije bilo povreda i dočekujemo proljećnu polusezonu u dobrom raspoloženju. Plan je bio da odigramo šest kontrolnih susreta, sticajem okolnosti uspjeli smo da napravimo četiri provjere, zabilježili smo dvije pobjede protiv Drine HE 2:0 i OFK Glasinca 2011 1:0, poraženi smo od Goražda 3:2, a sa istom ekipom u posljednjoj provjeri smo igrali neriješeno 1:1. Ekipa je dobro uigrana po svim linijama, u šta smo se uvjerili u „generalki“ i vjerujemo da će naš tim biti dosta bolji u nastupajućoj sezoni nego što je to bilo jesenas, kada smo na kraju zauzeli deveto mjesto sa 14 osvojenih bodova – ističe Radanović, trener Fočaka.

U ekipi nije bilo previše izmjena u odnosu na prvi dio prvenstva, par igrača je otišao, nekolicina se vratila u matično jato, a ugovor su parafirala i dva nova igrača.

– U odnosu na jesenju polusezonu u ekipi neće biti Dejana Limića koji je otišao u Mladost iz Donje Slatine i golmana Nemanje Jovičića, on je pristupio Famosu iz Istočne Ilidže. U ekipu su se vratili igrači koji su ponikli u našim redovima, Ognjen Pljevaljčić je stigao iz dobojske Sloge, a Marko Mrgud je došao iz gradačačke Zvijezde. Ugovor je potpisao i mladi golman Milun Avramović koji je stigao na pozajmicu iz Zvijezde 09. Ekipi je pristupio i iskusni Dženan Krajišnik, nekadašnji igrač nekoliko bh premijerligaša, koga je posao sticajem okolnosti doveo u Foču i stavio se na raspolaganje klubu. U pregovorima smo sa jednim našim iskusnim igračem koji se nakon uspješne internacionalne karijere vratio u rodni grad i veliki su izgledi da u proljećnoj sezoni nastupi za naš tim. Uglavnom, mislim sa smo napravili respektabilnu ekipu za nastavak šampionata i vjerujemo da ćemo ostvariti sve zacrtane ciljeve – zaključio je Miljan Radanović, šef stručnog štaba Sutjeske.

Dok su trajale pripreme Sutjeske, trener Miljan Radanović je desetak dana proveo u Vogošći gdje je prisustvovao predavanjima za sticanje uefine A licence.

– Dobio sam privremenu licencu jer je ovo tek prvi dio programa koji sam uspješno završio. Slijedi u septembru novih dvanaest dana usavršavanja, a potom ću u decembru pristupiti i polaganju stručnog ispita kada definitivno trebam da dobijem A licencu.

Autor: S.Vukašinović