Foča i Višegrad zajedno na Sajmu u Beogradu: Drina kao zajednički turistički adut

Turističke organizacije Foče i Višegrada predstaviće se zajedno na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji će biti održan od 22. do 25. februara. Zajednički nastup na štandu TO RS, predviđen je 23. februara, a Foča i Višegrad svoje potencijale predstaviće kao destinaciju Gornje Podrinje.

Rijeka Drina , zajednički i svojevrsni biser Foče i Višegrada glavni je turistički adut ove dvije opštine. Kroćenje njenih bukova i krstarenje čamcima i brodićima posljednjih godina sve privlačniji su turistički proizvod gostima iz cijelog svijeta koji rado svraćaju u ove krajeve. Koje sve turističke potencijale i atrakcije nudi moćna rijeka od svog ušća, pa nadalje, saznaće i posjetioci jubilarnog Beogradskog sajma.

-Od početka toka Drine, pa niz Drinu posjetioci mogu da vide brojne prirodne ljepote, da uživaju u atraktivnim predjelima i da pronađu mjesta koja su predivna za odmor. Predstavićemo i sve tursitičke proizvode, potencijale, smještajne kapacitete i sve ono što nude i Foča i Višegrad-rekla je Ljeposava Đajić, direktorka TO Foča.

Izvor: Radio Foča