Foča: Akcija čišćenja vakufa Mehmed-paše Kukavice

U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Foča u subotu je organizovana akcija čišćenja platoa vakufa Mehmed-paše Kukavice, kao i postavljanja ograde granicom ovog  vakufa, prenosi bh. informativni servis INS.

Akciju su pomogli i uveličali članovi Mreže islamske omladine Medžlisa Iskamske zajednice Sarajevo. Ni ova akcija, kao i mnoge prethodne, nije prošla bez prisustva muftije goraždanskog, Remzije ef. Pitića.

Posebno zalaganje su iskazali fočanski imami – Salem ef. Ćemo, predsjednik Medzlisa islamske zajednice Foča, Miralem ef. Hodžić, glavni imam, Fadil ef. Arifović, imam u džematu Jeleč, te Dženan ef. Krajišnik, imam gradske džamije u Foči.

Pored pobrojanih u akciji su vrijedno učestvovali i Omer Hasanbegović, predsjednik Udruženja građana povratnika i Šerif Halilović, odbornik u Skupštini opštine Foča

Ručak , osvježavajuće napitke i voće za učesnike akcije donirali su firma „Bajra“ iz Travnika na čelu sa direktorom Mujom Kobiljarem, koji je porijeklom iz Foče, te i predsjednik Skupštine opštine Foča Izet Spahić

„Dogovoreno je da se ove aktivnosti nastave i u budućnosti s ciljem da se vakufska imovina  identifikuje, očisti i ogradi kako bi se zaštitio od daljnjeg uništavanja i propadanja“, kazao je Spahić.

Izvor: ins.ba