Dvojica Fočaka uhapšena zbog šverca cigareta- zaplijenjena 172 kartona tržišne vrijednosti 400 hiljada KM

Fočanska policija lišila je slobode dvojicu Fočaka čiji su incijali B.LJ. i B.N. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljene trgovine, a kod kojih je pronađeno i oduzeto 172 kartona cigareta, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Aciju, kodnog naziva „Drina“, Policijska uprava Foča izvela je u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, policijski službenici Policijske uprave Foča u subotu 30. novembra u 20,30 časova u mjestu Tabaci, nadomak Foče,  planski su zaustavili i kontrolisali vozilo „folksvagen kedi“ kojim je upravljao B.LJ, a koje je bilo u pratnji teretnog vozila „reno master“ kojim je upravljao B.N.

Pregledom  je u teretnom vozilu primijećena veća količina cigareta različitih vrsta.

Lica B.LJ. i B.N. lišena su slobode zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo  nedozvoljena trgovina , dok je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči  juče izvršen pretres navedenih vozila i u njima je pronađeno i oduzeto  172 kartona, odnosno 8.600 boksova ili 86.000 paklica cigareta različite vrste, čija je tržišna vrijednost oko 400 hiljada KM.

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog  tužilaštva Trebinje koji je naložio da se nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni puste na slobodu, a da se protiv njih u redovnoj proceduri dostavi izvještaj.

Izvor: Radio Foča