Dvije vile nikle u Dolini heroja

 

Klizište ispod Spomenika Bitke na Sutjesci nije poremetilo ambiciozne planove uprave Nacionalnog parka “Sutjeska”, koja je nastavila da unapređuje smještajne kapacitete, pa su ovih dana u Dolini heroja otvorene dvije nove vile sa apartmanima koje posjeduju 30 ležajeva.

Vile „Silver 1“ i „Silver 2“ nalaze se u podnožju Spomenika Bitke na Sutjesci, a opremljene su modernim kupatilima sa đakuzijem i saunama.

Vile su izgrađene pored restorana nacionalne kuhinje „Komlen“, koji je otvoren prošle godine.

U Upravi Nacionalnog parka “Sutjeska” navode da im je bila želja i da izvan ljetne sezone imaju mogućnost da ugoste turiste, te da svi koji prolaze kroz Tjentište, imaju gdje da odmore u uslovima kojih se ne bi postidjeli ni veći turistički centri.

“Mišljenja smo da će se uz izgradnju infrastrukture Nacionalnog parka „Sutjeska“ postepeno vraćati stari sjaj ove ustanove, te da će Sutjeska ponovo biti mjesto okupljanja antifašista i svih ljubitelja netaknute prirode”, navodi se u saopštenju parka i dodaje da će ova javna ustanova nastaviti da ulaže u infrastrukturu i nove smještajne kapacitete.

Iz Nacionalnog parka „Sutjeska“ potvrđeno je da su završena geološka ispitivanja terena na kome se pokrenulo klizište i da se očekuje izrada plana sanacije, nakon čega bi trebalo da počnu radovi.

Izvor: Radio Foča