Dječiji park zatvoren zbog nesavjesnih pojedinaca koji su oštetili rekvizite

Dječiji park u Donjem Polju zaključan je od decembra, jer je u parku pričinjena materijalna šteta zbog čega je on zatvoren za mališane. Nakon uništavanja većeg dijela rekvizita u dječijem parku u Donjem Polju Kolegijum opštine Foča donio je odluku da ga zatvori, dok se rekviziti ne saniraju.

Rekviziti su oštećeni jer su neodgovorni pojedinci na korpe na ljuljaškama bacali petarde koje su ih uništile, te nisu bezbjedne za korišćenje zbog čega su uklonjene, kaže načelnik opštinskog Odjeljenja za inspekcije Gordan Drakul. „Pred novogodišnje praznike rekviziti su uništeni pirotehničkim sredstvima. U korpe na ljuljaškama su bacane petarde, a od nesavjesnih pojedinaca nastradale su i klackalice. To su vjerovatno djeca malo starijeg uzrasta. Mi smo uklonili većinu oštećenih rekvizita, ne znamo još da li će se moći popraviti ili ćemo morati kupiti druge. Park nije zatvoren zbog nečijeg hira, već samo da bi se ta imovina zaštitila od uništavanja. Ubrzo, sa prvim lijepim danima otvorićemo vrtić za najmlađe“.

Ovo vrijeme dok je park zaključan iskoristiće se da se sprave za igru djece poprave, kako bi bile bezbjedne za korišćenje, dodaje Drakul: „Iskoristićemo ovo vrijeme da izvršimo sanaciju oštećenih rekvizita. Takođe nabavićemo nove korpe za ljuljaške kako bi sprave bile bezbjedne a saniraćemo i klupe koje su polomljene, kako bi ga opet doveli u stanje u kom je bio“.

Drakul napominje da bi se konstantno trebalo uticati su djecu da se ta imovina treba čuvati, jer koristi svim mališanima, dok sa druge strane, kada je uništena, ne koristi nikome: „Moramo konstanstno uticati na svijest svih naših sugrađana, posebno malo starije djece, kako treba da čuvaju okolinu, pa i te sprave u dječijim parkovima. To je vrtić koji koristi svoj djeci u našem gradu i nema smisla da se uništava, jer kada se uništi onda ne koristi nikome. Opština to može popravljati svake godine, ali nema smisla ako će se sprave za igru redovno uništavati“, zaključio je Drakul.

U Odjeljenju za inspekcije smatraju da su rekviziti u dječijem parku u Donjem Polju oštećeni u večernjim časovima, te dodaju da  je već nekoliko maloljetnih lica prijavljeno Policijskoj upravi Foča.

Izvor: Radio Foča