Crveni krst Foča: Sadnice cvijeća za vrtić, škole, Studentski dom i “Tračak nade”

Opštinska organizacija Crvenog krsta Foča podijelila je danas fočanskim javnim ustanovama 2.100 sadnica cvijeća u okviru programa “Za ljepše sutra”.

Sadnice sezonskog cvijeća nabavljene su uz pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i opštine Foča, a krasiće dvorišta osnovnih škola “Veselin Masleša” i “Sveti Sava”, Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj”, Studentskog doma i Servis centra za osobe sa teškoćama u razvoju “Tračak nade”.

Sekretar fočanskog Crvenog krsta Snežana Kovač kaže da na ovaj način žele da uče mlade da je ljepše živjeti sa cvijećem, nego sa smećem.

“Krenuli smo od najmlađih, od obdaništa, škola, “Tračka nade” do studenata. Cilj nam je da djeca i mladi nauče da čuvaju životnu sredinu i da daju doprinos njenom ljepšem izgledu”, rekla je Kovačeva.

Dvije osnovne škole dobile su po 600 sadnica cvijeća, a posao sadnje povjeren je članovima školskih ekoloških sekcija.

Učenik Petar Popadić kaže da mnogo voli cvijeće i da obožava da uređuje školski eko-kutak, dok njegov drugar Ognjen Maksimović ističe da je kroz rad u ovoj sekciji dosta toga naučio o prirodi.

Ispred Studentskog doma nedavno su zasađena stabla ukrasnog visokog i niskog rastinja, koje je obezbijedilo Šumsko gazdinstvo “Maglić”, a uređenje okoliša, zahvaljujući Crvenom krstu, nastavljeno je sadnjom cvijeća.

Direktor Studentskog doma Srđan Drašković zahvalio se Crvenom krstu na poklonu.

“Ovo je naša prva zajednička aktivnost sa Crvenim krstom i nadamo se da će saradnja biti nastavljena. Trudićemo se da, koliko smo u mogućnosti, pomognemo aktivnosti Crvenog krsta, koji je jedna od najboljih organizacija u Foči”, rekao je Drašković.

On je dodao da će nastaviti da uređuju prostor oko doma.

“U planu imamo i sportsko igralište za studente, a posadićemo i travu na onim površinama gdje je nema”, naveo je Drašković.

Izvor: Radio Foča