Večeras se bira najbolji sportista Foče: Rekord drže Nada i Snežana Marković

Foto: Izbor sportiste opštine Foča 2017.godine

U Gradskom narodnom pozorištu u Foči večeras će se održati tradicionalna manifestacija Izbor sportiste godine, koja se organizuje u okviru Januarskih svečanosti.

Kao i prethodnih godina, biraće se najbolji sportista opštine Foča, najbolji sporski kolektiv, najbolji pojedinci iz svih kolektiva,  najbolji trener i najperspektivniji sportista.

U proteklih 15 godina najviše odlikovanja i priznanja dobijali su članovi karate klubova i stonoteniskog kluba, a do sada rekord po broju priznanja za najboljeg sportistu opštine Foča, drže dvije stonoteniserke, majka i kćerka, Nada i Snežana Marković koje su tri puta ponijele ovu titulu.

Karatisti su šest puta proglašavani za najboljeg sportistu Foče, po dva puta Bojana Todović i Milica Todović, i po jednom Duška Sarić i Lazar Mićević.  U društvu najboljih  su i dva fudbalera, Dragan Ristić i Radan Muminović, kik bokser Miloš Radović,  te uspješni košarkaš i dugogodišnji kapiten košarkaškog kluba Sutjeska  Ivan Ica Radović.

Foto: Izbor sportiste opštine Foča 2018. godine

Najbolji trener se bira od 2007. godine, kada je to priznanje dobio tadašnji šef stručnog štaba FK Sutjeska, Predrag Koprivica. Nakon njega, za najbolje su proglašavani; treneri KK Sutjeska, Ljubiša Kovačević i Milenko Ivanović po dva puta, trener FK Sutjeska, Darko Vojvodić, trener Karate kluba Ljubišnja, Ljubo Todović, nekadašnji šef stručnog štaba Sutjeske Miljan Radanović, trener OK Maglić Vlado Vuković,  kao i trener Stonoteniskog kluba Perućica i selektor seniorske stonoteniske reprezentacije BiH Nada Marković.

Za najbolji klub zadnje tri godine biran je Odbojkaški klub Maglić, a u tom periodu i muška i ženska ekipa ponijele su titule prvaka Republike Srpske.

Ove godine, treći put će biti dodjeljena nagrada za sportski podvig godine. Prvi put, ova nagrada je dodjeljena Ognjenu Bodirogi, koji je 2016.godine istračao Beogradski maraton. Prošle godine, ova nagrada je dodjeljena Planinarsko-speleološkom društvu Vučja stopa za uspon na najviši vrh Alpa Mon Blan.

Izvor: Radio Foča