U subotu izlet na brdu Zabrana – takmičenja u sankanju, skoku udalj, potezanju konopca

Opština Foča, u saradnji sa Turističkom organizacijom i Planinarskim društvom “Zelengora”, u okviru Januarskih svečanosti, organizuje manifestaciju “Prvim planinarskim koracima” – izlet kod planinarskog doma “Zabrana”, da bi starije generacije ljubitelja prirode podsjetila na staze kojima su prvi put krenuli sa planinarskim aktivnostima.

Takođe, ideja je da mlađe generacije steknu naviku zdravog života izlaskom na jedno od najljepših izletišta u opštini Foča, najavljeno je iz opštinske Turističke organizacije.

Polazak je planiran u subotu 12. januara, sa Trga kralja Petra u 11,00 časova.

Neformalna grupa mladih koja je kroz projekat Međunarodne organizacije za migracije obnovila pomoćne objekte kod planinarskog doma “Zabrana”,  organizovaće takmičenja u sankanju, skoku udalj u snijegu i u povlačenju konopca.

Iz Turističke organizacije napominju da će planinarski dom moći da prihvati veliki broj izletnika, jer je svih sedam pomoćnih objekata- klupa sa nadstrešnicama pored doma renovirano sredstvima Međunarodne organizacija za migracije.

Organizatori su pozvali sve zainteresovane da se pridruže i uživaju u idiličnoj atmosferi planinarskog doma “Zabrana”.

Članovi Planinarskog društva “Zelengora” dijeliće tople napitke za sve izletnike, koji će imati i mogućnost da spremaju jela u kotlićima i sačevima.

Organizatori poručuju da su obezbijedili drva, a da izletnici treba da ponesu sastojke za jela i naravno dobro raspoloženje.

Izvor: Radio Foča