Stanovnici Dušanova obilježili 9. januar

Republika Srpska danas slavi svoj dan, 9.januar, a proslavu ovog praznika u Foči su uveličali i stanovnici Mjesne zajednice Dušanovo, koji su velikim vatrometom i druženjem uz vatru i gusle obilježili su 27. rođendan Republike Srpske.

Više od  50 stanovnika Mjesne zajednice Dušanovo trude se da im ovo obilježavanje pređe u tradiciju, te ističu da su upotpunili lijepu sliku proslave Dana Republike u Foči, kaže Danko Mihajlović, stanovnik Prevraća: „Sinoć je u Prevraću zaista bila lijepa atmosfera. Organizovali smo vatromet, druženje uz vatru i gusle i uz patriotski naboj. Druženju je prisustvovali više od 50 stanovnika našeg naselja, kako mladih tako i onim malo starijih. U jednoj veličanstvenoj atmosferi smo proslavili rođendan naše Republike, i upotpunili sliku proslave Dana republike u Foči koja je obišla društvene mreže. Uz to, vidjeli smo i ostale vatromete koje je organizovala navijačka grupa „Delije Foča“, koje bih želio izuzetno da pohvalim jer je sinoćna proslava na trgu 9. januar bila veličanstvena“.

pREVRAC 1

Mjesna zajednica Dušanovo jedna je od pet najvećih mjesnih zajednica una području opštine Foča. Već nekoliko godina mlađi stanovnici ove mjesne zajednice organizuju brojne događaje, među kojima je i obilježavanja Dana republike, kaže predsjednik Mjesne zajednice Dušanovo, Aleksandar Pljevaljčić i dodaje: „Mi smo jednina mjesna zajednica koja ima pozitivan prirodni priraštaj. Karakteristični smo jer smo sastavljeni od urbanog i ruralčnog područja, a poznato je da samo iz naselja Prevrač osnovnu školu pohađa više od 30 đaka. Mislimo da to zavređuje pažnju lokalne zajednice, i ja bih apelovao na odbornike da obrate pažnju na Dušanovo, te da nam svojim glasanjem, jer oni raspoređuju novac u budžetu, omoguće da riješimo svoje prioritet“, rekao je Pljevaljčić.

Glavni prioriteti Mjesne zajednice Dušanovo su organizovanje javnog prevoza za djecu, pružanje ulične rasvjete, sanacija putne infrastrukture , kao i sanacija elektromreže, zaključio je Pljevaljčić.