Putevi na području Foče prohodni ali klizavi

Svi magistralni i regionalni putevi na području opštine Foča su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano zbog zasniježenih kolovoza i sniježnih smetova, potvrđeno nam je u preduzeću Srbinjeputevi.

Mašine ovog preduzeća čitavu noć su čistile i proširivale putne pravce prema Sarajevu, Šćepan Polju, Čelebićima, Kalinoviku i Gacku, a problem predstavlja snijeg koji neprestano pada.

Na putevima u višim predjelima, tačnije preko Rogoja, Prijeđela i Bakića temperature su znatno niže što otežava djelovanje soli i pospinog materijala, te su kolovozi zasniježeni i klizavi. Pored toga, težak snijeg uslovio je i lomljenje drveća, a radnici Srbinjeputeva već su angažovani na raskresivanju stabala koji ugrožavaju saobraćanje vozila. U ovim područjima visina sniježnog pokrivača je i do 70 centimetara

Kako su nam potvrdili u ovom preduzeću najteža situacija na na putu Dobro Polje-Kalinovik, gdje sniježni smetovi znatno otežavaju saobraćaj.

Iz Srbinjeputeva apeluju na sve vozače da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, dok je za kamione obavezna upotreba lanaca na putevima preko planinskih prevoja.

Izvor: Radio Foča