Ponedeljak, 14. januar neradni dan

U Republici Sepskoj, ponedeljak, 14. januar, kada se obilježava Nova godina po julijanskom kalendaru,  biće neradni dan, saopšteno je iz Vlade RS. U saopštenju se navodi da je u toku kalendarske godine obavezno nadoknaditi taj dan radi ostvarivanja punog godišnjeg fonda radnih dana.

Prema Odluci o random vremenu, koju je donio načelnik opštine Foča, 14. januara ugostiteljski objekti mogu da rade u neograničenom radnom vremenu.

Tog dana zanatsko-preduzetnički i trgovinski objekti neće raditi.

U Odluci je navedeno da su 14. januara dužni da rade Teritorijalna vatrogasna jedinica, Dim zdravlja, PViK “Izvor”, KP “Komunalac”, RJ “Elektrodistribucija”, Javni prevoz putnika, benzinske pumpe i apoteke. Proizvodnja hljeba i prodaja u objektima za proizvodnju i prodaju pekarskih proizvoda odvijaće se do 10 časova, a Apoteka “Foča” radiće od 10,00 do 16,00 časova.

Preduzeća, ustanove i organizacije iz ovih oblasti obavezni su da organizuju rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava finkcionisanje njihove osnovne djelatnosti potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme praznika, navodi se u Odluci.

Nadzor nad primjenom odredbi ove Odluke vršiće Komunalna policija i Tržišna inspekcija, a za njeno nepoštovanje predviđene su novčane kazne.

Izvor: Radio Foča