Odbojkašica Kovačević i njen “Maglić” najbolji u 2018. godini

Osvajanjem titule prvaka Srpske i plasmanom u Premijer ligu BiH, odbojkašice Maglića zaslužile su nagradu za najbolji sportski kolektiv Foče, a jedna od njih, Nikolija Kovačević, proglašena ja za najboljeg sportistu ove opštine u 2018. godini.

Njima su nagrade uručene na sinoćnjoj svečanosti, koju je u Gradskom pozorištu u Foči organizovao Sportski savez Foče.

Kovačevićeva je iz Čajniča, a član „Maglića“ postala je prije dvije godine kada je u Foči upisala Medicinski fakultet.

„Prvenstveno studiram medicinu, pa se onda bavim odbojkom i veoma mi je drago da sam uspjela da uklopim to dvoje. Bilo je izuizetno teško doći do titule prvaka Srpske, ali se trud isplatio. Premijer liga je druga dimenzija, izuzetno kvalitetno takmičenje, ali se dobro borimo i nadamo se opstanku“, rekla je Kovačevićeva.

Njenom klubu “Magliću” ovo je četvrta godina u nizu da je dobitnik ovog priznanja, a ukupno peta nagrada u posljednjih šest godina (doduše, prethodnih godina nagradu su osvajali zajedno muški i ženski tim- ovoga puta samo ženski).

Najperspektivniji sportisti Foče su fudbaler Vide Ivanović i košarkaš Aleksandar Marić, a najbolji treneri Ljubomir Todović iz Karate kluba „Ljubišnja“ i Ognjen Bodiroga iz Karate kluba „Nipon“.

Po dvije nagrade dodijeljene su i za podvig godine- članu Penjačkog kluba „Volf“ Jeleni Simović za uspon na Elbrus i karatistkinji „Nipona“ Sari Stojković za pobjedu na Novosadskom maratonu u trci na 25 kilometara.

Posebno priznanje za najboljeg sportistu u kategoriji takmičara za teškoćama u razvoju drugu godinu zaredom dobio je Goran Kovačević, karatista sa Daunovim sindromom, član „Ljubišnje“.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić je podsjetio da ova lokalna zajednica svake godine za sport izdvoji blizu pola miliona maraka.

„U 2018. godini to je bilo i više, jer smo u adaptaciju Sportskog centra Partizan uložili 200.000 KM. Imamo 14 klubova, koji bilježe dobre rezultate i mi smo ponosni na naše sportiste. Opština će i ubuduće sportu pridavati poseban značaj“, rekao je Mašić.

Sportsku 2018. godinu u Foči, između ostalog, obilježilo je i oživljavanje Atletskog kluba „Sutjeska“, kao i akcija Sportskog saveza „Lopte u mjesne zajednice“.

„Obnovili smo neke manifestacije koje su bile zaboravljene, osnovali su se novi klubovi. Bili smo u humanim misijama, u spasilačkim misijama, uključili smo djecu sa posebnim potrebama u sport i organizovali razne aktivnosti čiji je cilj bio da podstaknu što više djece da se bave sportom“, rekao je predjsednik Sportskog saveza Foče Duško Rašević.

Najbolji po klubovima

Na večerašnjoj svečanosti nagrade su uručene i najboljim pojedincima svih fočanskih sportskih kolektiva.

OK Maglić: Sonja Pljevaljčić i Dragan Matović, KK Sutjeska: Bojan Vuković, FK Sutjeska: Dejan Rašević, STK Perućica: Snežana Marković i Saša Perišić, TK Foča: Lana Miletić i Njegoš Miletić, KK Ljubišnja: Milica Rašević i Andrija Paprica, KK Nipon: Andrea Radović i Rastko Stanković, AK Sutjeska: Katarina Tupeša, SRD Mladica: Miljan Mališ, PK Volf: Anđela Obrenović i Miloš Obrenović, PD Zelengora: Anastasija Ivanović i Borislav Mićević, PSD Vučja stopa: Nevena Novović i Igor Rašević, SD Ursus speleus: Dragana Mitrašinović i Slobodan Milanović.

Izvor: Radio Foča