Mladi fudbaleri iz Foče dobili vredan poklon

Kompletna oprema za omladince Sutjeske

U fočanskom prvoligašu se poklanja posebna pažnja radu sa mlađim selekcijama. Zato i ne čudi podatak da iz svake generacije Sutjeskinih poletaraca bljesne po nekoliko pojedinaca i naprave uspješnu karijeru. Veliki je spisak poznatih fudbalera koji su karijeru počeli na stadionu pokraj Ćehotine, a potom nastupali u poznatim evropskim i svjetskim klubovima. Svakako da za to posebne zasluge pripadaju i članovima uprave kluba koji na različite načine obezbjeđuju sve što je potrebno za neometan rad svih selekcija. Nakon dužeg vremena na pragu je riješenje deblokade računa kluba, a ovih dana na adresu fočanskog kluba stigao lijep poklon. Radenko Vasijlević, predsjednik Sutjeske, ističe da se i pored zimske pauze ne prekidaju aktivnosti koje će do početka priprema obezbjediti neometan rad .

– Ono što nas najviše mučilo i zadavalo glavobolje od kada je ovaj Upravni odbor preuzeo klub, su dugovanja na osnovu poreza. Evo konačno smo u završnim aktivnostima da taj gorući problem riješimo uz podršku Vlade RS kao i Opštine Foča. Ovih dana očekujemo još samo da nam se izda riješenje o deblokadi računa, što će nam omogućiti da mnogo lakše egzistiramo – ističe Vasiljević.

Lijepo su Vas obradovali i sportski prijatelji i sponzori koji su nedavno poklonili sportsku opremu ?

– Da, MKD EKI podružnica Foča u sklopu svoje socijalno odgovorne aktivnosti prema lokalnim zajednicama, opremio je našu kadetsku selekciju sa kompletom opreme za 18 fudbalera, uz to poklonili su i pet kvalitetnih fudbalskih lopti. Fudbalski klub Sutjeska i trener kadetske selekcije Zlatko Radović su se posebno zahvalili na ovoj donaciji, a istaknuto je da je podrška mladim fudbalerima u svakom smislu pravi način ulaganja u budućnost kluba. Svečana dodjela sportske opreme upriličena je u prostorijama kluba. Dok su igrači na odmoru, mi nastavljamo svoje aktivnosti koje će omogućiti nesmetano provođenje svih zadataka za sve selekcije kluba za naredni period – zaključio je Radenko Vasijlević, predsjednik Sutjeske.

Autor: S.Vukašinović