Speleospasilačkoj službi RS – Stanica Foča uručena zahvalnica od Hrvatske Gorske službe spasavanja – Stanica Dubrovnik

U Trebinju 02.12.2018. godine, okupili su se učesnici vježbe „BEZDAN 2018“. Okupljanje je organizovala Hrvatska Gorska Služba Spasavanja – Stanica Dubrovnik, koja je bila i organizator vježbe „BEZDAN 2018“, održana 19.-20.10.2018.  Vježbu su organizovali zbog svih istraživanja koja ukazuju da se Dubrovnik nalazi na seizmički najosjetljivijem području kojem prijeti razorni zemljotres.

HGSS Stanica Dubrovnik za 2018. godinu, je predvidjela vježbu koja se koristi prilikom spasavanja iz dubokih jama, ali i prilikom spasavanja iz ruševina nastalih zemljotresom. Tom prilikom su pozvali službe iz okolnih država koje bi u slučaju potrebe pritekle u pomoć, kao i oni službama učesnicima vježbe među kojima je i Speleospasilačka služba Republike Srpske – Stanica Foča.

Kroz održanu vježbu dogovarano je oko jedinstvene komunikacije u jami i ruševinama, kao i ujednačavanje istih tehnika prilikom spasavanja. Na kraju druženja u Trebinju, gore navedeni organizator druženja, uručio je zahvalnice učesnicima održane vježbe, među kojima i naša Stanica Foča Speleospasilačke službe Republike Srpske.

Takođe na kraju druženja je dogovarano oko narednih organizovanja vježbi, sve u smislu jačanja saradnje i kapaciteta koji mogu kvalitetno odgovoriti u slučaju potrebe.