Sutjeska bolja od gostiju iz Mrkonjić Grada

Fudbaleri Sutjeske su prekinuli crnu seriju od šest utakmica bez pobjede, trijumfovali su u derbiju začelja protiv Slobode i na najbolji način se oprostili od vjernih navijača što se tiče jesenje polusezone.

Utakmica u Foči je počela odavanjem pošte minutom ćutanja rano preminulom doktoru FK Sutjeske, Borku Davidoviću. Prvo poluvrijeme proteklo je u apsolutnoj terenskoj inicijativi Sutjeske. Dobre prilike nisu realizovali Mrgud u 5,, potom Vide Ivanović u 7., dva minuta kasnije Sekulović, zatim Okuka u 12. i Rašević u 20. minutu. U 30. minutu je Mulić nakon kornera pogodio stativu, a Krajišnik je zamalo bio neprecizan u 38. minutu, kada je njegov šut nakon slobodnog udarca završio pored gola. Svoju nadmoćnost Fočaci su konačno realizovali u 40. minutu, kada je nakon kornera gostujući igrač Perišić nespretno reagovao pred svojim golom i ubacio loptu u sopstvenu mrežu. Do kraja prvog dijela dobru priliku je propustio i Sekulović u 43. minutu, kada su njegov udarac izblokirali gostujući igrači.

Drugo poluvrijeme je počelo laganom terenskom inicijativom gostiju, koji su uputili prvi udarac na gol Sutjeske. U 51. minutu šutirao je Malinović, a Terzić je dobro reagovao i odbranio njegov šut. Potom Fočaci preuzimaju sve konce u svoje ruke. U 54. minutu je odlično ubacio sa desne strane najbolji akter meča Krajišnik, u kaznenom prostoru pronašao Raševića, koji glavom šalje loptu iza leđa nemoćnog Modića u mrežu. Samo što su gosti pošli sa centra, igrači Suteske su im oduzeli loptu, napravili su dobru akciju, koju je u pogodak pretvorio Sekulović. Do kraja meča domaći tim je propustio još dvije dobre prilike preko Raševića u 66. i 80. i Vida Ivanovića u 81. minutu. Gosti su imali najbolju priliku da ublaže poraz u 88. minutu, kada je Elez u svom kaznenom prostoru igrao rukom, vrlo dobri sudija Marić je pokazao na bijelu tačku, ali je sa 11 metara bio neprecizan Vidović i poslao loptu preko gola domaćeg tima.

SUTJESKA (F) – SLOBODA (MG) 3:0 (1:0)

Gradski stadion u Foči. Gledalaca: 100. Sudija: Dražen Marić(Bijeljina) 7,5. Strijelci: Perišić u 40. (autogol), Rašević u 54. i Sekulović u 55. minutu (Sutjeska). Žuti kartoni: Okuka i Elez (Sutjeska).

SUTJESKA (F): Terzić – , Krajišnik 7,5, Mrgud 7 (od 83. Sekulić-), S.Pljevaljčić 7, Rašević 7,5, Sekulović 7,5 (od 70. A.Ivanović-), Okuka 7,5, Elez 7, Mulić 7, O.Pljevaljčić 7,5, V.Ivanović 7,5.

SLOBODA (MG): Modić 6, Dučić 5,5, Lazendić 5,5, Perišić 5,5, Šamara 5,5, Srndović 6, Vidović 6, Vučković 5,5, Ljutić 5,5, Sladojević 6, Malinović 6.

Igrač utakmice: Dženan Krajišnik (Sutjeska)

Izvor: S.Vukašinović