Penjač „Volfa“ Anđela Obrenović prvak BiH u disciplini bolder

Juče u Mostaru se održalo IV kolo boulder lige Bosne I Hercegovine za djecu I mlade.  Takmičenje je okupilo 80 penjača iz cijele BiH gdje su se takmičili u različitim kategorijama: cicibani, mlađi kadeti, stariji kadeti, juniori i stariji junior.

Penjački klub “Wolf” je na poslednjem kolu boulder lige imao četiri takmičara koji su ostvarili odlične rezultate.

Briljirale su sestre Šarović koje su osvojile srebro I bronzu. U kategoriji mlađih kadeta Anđela je zauzela 3.mjesto, a Gorica u kategoriji starijih juniora 2.mjesto, postavši tako srebrna djevojka u ukupnom plasmanu boulder lige za djecu I mlade .

U kategoriji starijih kadeta, na šestom mjestu se našao Miloš Vladičić koji ističe da je ovo takmičenje bilo jako kvalitetno I da je konkurencija bila jača nego ikada, ted a će I dalje nastaviti da marljivo trenira I da u narednim takmičenjima ostvari bolji rezultat.

Anđela Obrenović, vrsni penjač opet se našla na pobjedničkom postolju osvojivši i osiguravši sebi prvo mjesto u ukupnom plasmanu postavši tako prvakinja Bosne i Hercegovine u discipline boulder. Ona ističe da su dosadašnja takmičenja bila odlično organizovana I da se na svim takmičenjima koja je bila našla na pobjedničkom postolju. Nekad je bilo oscilacija kada dobijem I srebro, ali Bože moj. Nekad se desi da nisam raspoložena ili jednostavno bude jače od mene. Penjanje je definitivno sport koji morate da volite, a I dalje ću nastaviti mnogo trenirati I ostvarivati rezultate.

Iz Uprave Penjačkog kluba “Wolf” poručuju da su prezadovoljni kako je sezona takmičenja boulder lige završena, te da ovih dana rade na uređenju vještačke stijene u Sportskoj dvorani, kako bi poboljšali razvoj ovog sporta tokom zimskih dana i omogućili takmičarima, rekreativcima I ljubiteljima ovog sporta što bolje uslove za vježbanje.  Takođe, uskoro ih očekuju nova takmičenja u discipline lead (težinsko penjanje) za koje će se pripremati narednih mjeseci.

Izvor: Penjački klub “Wolf”