Sutjeska – Tekstilac 0:1

Fudbaleri Tekstilca uz dosta sportske sreće napustili su stadion pokraj Ćehotine pjevajući. Iako su preko osamdeset minuta igrali sa igračem manje, igrači Sutjeske su bili bolji, nadmoćniji, ali ipak ponajviše zahvaljujući svojim greškama u finišu utakmice doživjeli su poraz, iako je najrealnije bilo da se ovaj meč okonča neriješenim rezultatom.

Susret je počeo obostrano otvorenom igrom. Laganu terensku inicijativu su imali domaći igrači, pa su tako prvi stigli i do izgledne prilike. Nakon dobre akcije u 9. minutu šutirao je Ognjen Pljevaljčić, ali se iskusni Plisnić nije dao iznenaditi. Igrao se 22. minut, Igor Susaković se uputio sam prema golu domaćeg tima, na njega je kao poslednji igrač odbrane Fočaka nepropisno startovao Erić, a sudija Marić je bez razmišljana pokazao crveni karton i put u svlačionicu stoperu Sutjeske. Bez obzira što su bili hendikepirani i sa deset igrača, domaći igrači su nastavili sa napadima, stvarali su prilike, ali i gosti su imali svoje šanse. Ipak, mreže su mirovale, pa je na poluvremenu rezultat bio 0:0.

I u nastavku prvu priliku propustili su Fočaci. Mrgud je u 50. minutu nakon kornera šutirao preko gola. Slična situacija je bila i šest minuta kasnije, ponovo se nakon udarca iz ugla stvorila velika gužva u kaznenom prostoru gostiju, Mrgud je ponovo uputio šut glavom i kada je već bio savladan goman Plisnić, lopta je na gol liniji pogodila domaćeg igrača Mulića i odbila se u polje. Potom su u 60. minutu zaprijetili gosti. Prvo je izblokiran udarac Kukića, a zatim i Komlenovića. Kukić je bio neprecizan i u 65. minutu kada je uputio šut preko gola Sutjeske. Potom su domaći igrači napravili pritisak, igralo se na polovini Dervenćana, ali nisu uspijevali i da nađu ključ za bravu gola vrlo dobrog Plisnića. A onda u finišu utakmice, Fočaci u velikoj želji da dođu do vođstva prave greške pred svoji golom. U 90. minutu Mrgud umalo nije poslao loptu pod prečku svoga gola, odlično je reagovao Terzić i otklonio opasnost.  Hladan tuš za domaće navijače i igrače desio se u trećem minutu sudijske nadoknade.

Gosti su iskoristili veliku nesmotrenost odbrambenih igrača domaćeg tima, Ozren Perić se dočepao lopte, pobjegao po desnoj strani i poslao je ispod nemoćnog Terzića u mrežu. Dobar utisak nakon postignutog pogotka, a po završetku utakmice, Perić je pokvario jer je radi polemike sa sudijama i nesportskog ponašanja zaradio crveni karton.

Gradski stadion. Gledalaca:100. Sudija: Dražen Marić (Bijeljina) 7. Strijelac: Perić 90+3 (Tekstiac). Žuti kartoni: S.Pljevaljčić, Rašević, Sekulović, Mulić, O.Pljevaljčić (Sutjeska); Kovač, Komlenović (Tekstilac). Crveni kartoni: Slobodan Elez u 22. minutu (Sutjeska); Ozren Perić (Tekstilac) po završetku utakmice.

Sutjeska: Terzić 7, Mrgud 6,5, S.Pljevaljčić 6,5, Rašević 6, A.Ivanović 6,5, Sekulović 6, Okuka 7, M.Ivanović 6, Elez , Mulić 6,5, O.Pljevaljčić 6.

Tekstilac: Plisnić 7, Jolović 7, Kovač 7, Maksimović 6, Duspara 6 (od 70. Đekić-), Perić 7, Susaković 7 (od 87. Đuričić -), Ćorić 6, Komlenolvić 6,5, Kukić 6,5 (od 78. D.Vukadinović-), Simić 6.

Igrač utakmice: Igor Susaković (Tekstilac)

Autor: S.Vukašinović