OIK Foča: Počinje brojanje oko 3 000 listića sa 22 birališta

Opštinska izborna komisija otvoriće danas vreće i ponovo prebrojati oko 3.000 listića, sa 22 biračka mjesta, zbog neslaganja u broju važećih i nevažećih listića, kao i zbog nelogičnosti da u više slučajeva kandidat ima više glasova nego politička opcija kojoj pripada.

Centralna izborna komisija BiH odobrila je Opštinskoj izbornoj komisiji zahtjeve za otvaranje vreća i pravilno objedinjavanje izbornih rezultata za četiri nivoa vlasti.

-Mi smo podnijeli 23 zahtjeva, odobrena su nam 22 , jedino zahtjev za prebrojavanje u biračkom mjestu Miljevina nije odobren, CIK je ocijenio da nema potrebe. Za nivo Predsjedništva BiH otvaraće se vreće sa tri biračka mjesta, za nivo Parlamentarne skupštine BIH sa četiri birališta, za nivo Predsjednik RS brojaće se listići sa četiri birališta i sa 11 birališta brojaće se listići za Narodnu skupštinu RS-naveo je Branimir Radović, predsjednik OIK-a.

On je dodao da su imenovani novi birački odbori, a prebrojavanje će početi u 12 časova u prostorijama Opštinske izborne komisije, a trajaće do 20 časova. Nakon toga, biće poznati i uneseni konačni rezultati glasanja u Foči.

Na Opštim izborima u opštini Foča od 17 076 birača glasalo je 10 815 birača na 36 birališta, odnosno 64,16 odsto.

Izvor: Radio Foča