Fočanski prvoligaš u finišu priprema

Sutjeska spremna za novi šampionat

Fudbaleri Sutjeske spremni dočekuju početak šampionata u prvoligaškom karavanu RS. Iza Fočaka je blizu četrdesetak dana rada u pripremnom procesu. Kompletne pripreme izabranici Miljana Radanovića su odradili na svojim terenima u Donjem Polju i na stadionu pokraj Ćehotine, gdje su imali solidne uslove, a nekoliko kontronih utakmica su odigrali i na fudbalskom terenu Nacionalnog parka Sutjeska na Tjentištu.

Šef stručnog štaba Miljan Radanović je uglavnom zadovoljan urađenim, došla su i odgovarajuća pojačanja, odigran je dovoljan broj pripremnih utakmica.

– Neoliko dana prije početka novog prvenstva mogu slobodno reći da je ekipa spremna za tešku novu sezonu koja je pred nama. Uspjeli smo da odradimo sve što smo zacrtali, mimoišle su nas povrede i ekipa je iskristalizovana, poznata je startna postava. Pojačali smo se koliko su nam to prilike dozvoljavale, došli su iz Drine HE Đorđe Okuka koji igra na poziciji veznog i Stefan Pjevaljčić bočni igrač, Maid Mujić je štoper ponikao je u redovima sarajevskog Željezničara, a iza sebe ima internacionalnu karijeru u regionalnim klubovima Njemačke gdje ja nastupao za SC Goslar 08, TSC Vahted i BSV Olger 2000. U Ekipu je stigao i golman Marko Terzić koji je ponikao u redovima Slavije, a nastupao je za Bosna Semu. Nažalost, ostali smo bez četiri kvalitetna igrača koji su činili okosnicu tima, Nikola Mojović je otišao u Borac, Bojan Mihajlović je postao član Sloge iz Crnjelova, Nikola Danilović je prešao u Goražde, a golman Milun Avramović u Podrinje iz Janje. Realno nedostaju nam još dva igrača, jedan koji može da igra u rotaciji vezne linije i odbrane, kao i centralni napadač, koji nam već duže nedostaje i ako bi uspjeli da se pojačamo na tim pozicijama imali bi respektabilan tim – ističe Radanović.

Ekipa je odigrala šest kontrolnih susreta, dovoljno je uigrana, postignuti su solidni rezultati. Ostvarili smo tri pobjede, dva puta igrali neriješeno i doživjeli jedan poraz. Pobjedili smo u prvom susretu Leotar na Tjentištu 2:1, potom smo ponovo na Tjentištu izgubili od Borca istim rezultatom, zatim smo na Sokocu porazili Glasinac 5:2, na turniru u Vlasenici smo savladali Šekoviće 4:1 i odigrali neriješeno sa Drinom iz Ljubovije 1:1, u posljednjoj provjeri smo na našem terenu odigrali protiv Goražda takođe 1:1. Igrači su kroz ove susrete pokazali kvalitet, zalaganje, borbenost i volju što nas ohrabruje, naročito se to odnosi na „generalku“protiv kvalitetne ekipe Goražda i sa te strane moramo biti potpuno zadovoljni. Sutjeska ima vrlo dobru logistiku Uprave, i sa te strane se početak prvenstva dočekuje u vedrom raspoloženju,  planovi su u jakoj konkurenciji zauzeti mjesto u sredini tabele.

– Uprava kluba radi vrlo dobro, finansije su stabilne, plate su na vrijeme što nam uveliko omogućava neometan rad i kvalitetne treninge. Pomoćni teren u Donjem Polju odavno nije bio u boljem stanju, glavni teren na stadionu pokraj Ćehotine će biti do početka prrvensta u najboljem redu. U nastupajućem prvenstvu realno naše mjesto je u sredini tabele, naravno sami ćemo odlučivati o plasmanu. Svima je želja plej of pa i nama. Ova ekipa će sigurno uraditi sve da ostvari što bolji plasman. Ponavljam, kada bi angažovali još dva fudbalera na pozicijama koje sam ranije pominjao sve bi bilo još mnogo lakše da stignemo do željenih rezultata. Prvensto će biti izuzetno teško, najavljena je reorganizacija i skraćenje lige na deset klubova. O tom potezu IO FSRS ne bih komentarisao, postoje organi koji ćec sve to provesti u djelo. Naše je da igramo i da se dokažemo na zelenom terenu, Sutjeska ima mlad sastav željan igre i nadmetanja i sigurno ćemo imati šta pokazati u novom šampionatu -zaključio je Miljan Radanović, trener Sutjeske.

Autor: S.Vukašinović