Fudbaleri iz Čajniča pješke na 55. MOSI

Zbog kvara na minibusu, a nedočekavši zamenu, fudbaleri iz Čajniča su u Priboj na 55.MOSI došli nakon 55 kiletara pešačenja.

– Niko ne zna šta su muke teške dok sa ušća Lima u Drinu, do Priboja, ne pređe ,dva puta granicu, između  Rudog i Priboja, rekoše reporteru „Novosti“ na mostu preko Lima u Rudom, fudbaleri Čajniča. Zajednički smo od  mosta do prvog formalnog graničnog prelaza, nekih 50 metara, razgovarali o „ slučaju autobus“.

-Sudeći po onome što su nam usput telefonom javljali iz Čajniča, očekivali smo za svakog od nas po jedan autobus, a nije stigao ni jedan. Ove „kondicione „ pripreme nismo priželjkivali, a gore od toga je što smo izostali sa dsfilea  na otvaeanju 55. MOSI na kojima će učestvovati 2.300 sportista iz 30 gradova Srbije, Crne Gore i  i osam gradova sa istoka RS i tri ekipe iz kantona Goražde- rekoše nam Darko, Goran, Rade, Mišo, Davor, Goran, Stanko… iz Čajniča.

Ako prođu bez plikova na nogama, možda će im na fudbaldkom terenu pomoći ove neplanirane kondicione pripreme, a u istoriji Međurepubličkih omladinskih sportskih igara, prvi put se dogodilo  da na ovu najveću amatersku sportsku manifestaciju na Balkanu, jedna ekipa stigne peške u grad domaćin. Ako je za  utehu, fudbaleri Čajniča  će u istoriji MOSI, bar u hodanju, biti prvi.

Autor: R.Milović